KURS STYLU ANGIELSKIEGO 3-dniowy (I spotkanie)

SPRAWDŹ TERMINY: Kalendarz warsztatów

1299zł

Są to 3 kursy z warsztatu cukierniczego, podczas których nauczycie się wypiekać idealny biszkopt, przekładać torty , łączyć smaki i stawiać torty piętrowe. Będziecie pracowali z lukrem królewskim, aerografem oraz pędzlem 😉

Wykonacie własny cieniowany bukiet kwiatów z masy cukrowej. Nauczycie się projektować tort okazjonalny oraz weselny 🙂 Warsztaty łącznie będą trwały 19 godzin zegarowych. Kurs poprowadzą dwie Trenerki – Marta Rietz oraz Izabela Komor – założycielki Akademii Sztuki Cukierniczej i Pracowni Wypieków Artystycznych „Słodkości Marty i Izy”

Spotkanie I „Kompendium oraz podstawy stylu angielskiego”
5 marca w godzinach 10.00 – 14.30

Spotkanie II „Idealny tort: wszystko o kremach i biszkoptach”
11 marca w godzinach 10.00-16.00

Spotkanie III „Technika tortu piętrowego oraz dekoracja (aerograf, malowanie pędzlem, bukiet z kwiatów cukrowych, koronka”
12 marca w godzinach 9.00-18.00

Nauczymy Was jak piec idealny tort pod masę cukrową i łączyć smaki. Poznacie sekrety domowej masy cukrowej oraz zapoznacie się ze wszystkimi dostępnymi na rynku masa cukrowymi. Dowiecie się jak dobierać barwniki do poszczególnych stylów dekoracji oraz techniki, w których możecie je zastosować. Nauczycie się perfekcyjnej pracy z lukrem królewskim oraz koronką. Ręcznie namalujecie kwiaty na torcie, zrobicie bukiet kwiatów z masy cukrowej i nauczycie się pracy z aerografem. To będzie pyszne i piękne dzieło! Poznane techniki pieczenia oraz dekorowania, które będziecie mogli wykorzystać przy wielu projektach (od tortów urodzinowych czy komunijnych po tort weselny).

Każdy z uczestników wykona własny, piętrowy tort, który zabierzecie ze sobą do domu 🙂 *nie można zapisać się na pojedynczy temat, cena obejmuje uczestnictwo w trzech spotkaniach *organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały, a uczestników prosimy o uśmiech 😉



Zapewniamy fartuchy ochronne na czas warsztatu. Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona.

Jak się zapisać na warsztaty?

1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem : Firma: „Regina Rietz” ulica Lipowa 2d/5 81-572 Gdynia 23 1940 1076 3148 8754 0000 0000 TYTUŁEM : Twoje imię i nazwisko
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych!