Nowoczesne Torty

SPRAWDŹ TERMINY: Kalendarz warsztatów

550 zł

To szkolenie podczas którego odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe.

 

Przebieg warsztatów:

  1. Wstęp
  2. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński).
  3. Przygotowanie tortów.
  4.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem polew (glacage), zamszu oraz praca z czekoladą (przygotowanie różnych elementów dekoracyjnych).
  5. Wręczenie Certyfikatów, wspólne zdjęcie.

Cześć, jestem Kasia! Jestem dyplomowanym cukiernikiem, dwukrotną zdobywczyni Wicemistrzostwa Polski w konkursach branżowych oraz prawdziwą pasjonatka zawodu 🙂  Doświadczenie zdobyte podczas pracy w trójmiejskich cukierniach z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur oraz z entuzjazmem dzielę się zdobytą wiedzą.

Zapewniamy fartuchy ochronne na czas warsztatu. Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona.

Jak się zapisać na warsztaty?

Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty

*nr tel 696 221 581;

*wiadomość na fb:  fb.com/akademiasztukicukierniczej

*e-mail: biuro@akademiasztukicukierniczej.pl