Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

Monoporcje i czekolada

Sierpień 24/09:30 - 18:30

550zł
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów!
Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!
Zapisując się na "Monoporcje & Czekoladę" oraz "Torty nowoczesne" otrzymujesz zniżkę 50 zł.
Przebieg warsztatów:
1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji.
2. Przygotowanie i wypiek spodów.
3. Produkcja kremów i musów oraz składanie deserów.
4. Wstęp do tematu pralin: omówienie form, składników, metod dekoracji i  produkcji.
5. Przygotowanie pralin i trufli.
6. Wykańczanie i dekoracja monoporcji.
7. Wykańczanie i dekoracja pralin i trufli.
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy  - dyplomowany cukiernik, dwukrotna zdobywczyni Wicemistrzostwa Polski w konkursach branżowych oraz prawdziwa pasjonatka zawodu. Doświadczenie zdobyte podczas pracy w trójmiejskich cukierniach z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur oraz z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
 1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb   fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona.

Szczegóły

Data:
Sierpień 24
Czas:
09:30 - 18:30
Koszt:
550zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.