Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

Torty nowoczesne

Sierpień 25/08:30 - 17:30

550zł
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe.
Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.
Zapisując się na "Monoporcje & Czekoladę" oraz "Torty nowoczesne" otrzymujesz zniżkę 50 zł.
Przebieg warsztatów:
  1. Wstęp
  2. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński).
  3. Przygotowanie tortów.
  4.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem polew (glacage), zamszu oraz praca z czekoladą (przygotowanie różnych elementów dekoracyjnych).
  5. Wręczenie Certyfikatów, wspólne zdjęcie.
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy  - dyplomowany cukiernik, dwukrotna zdobywczyni Wicemistrzostwa Polski w konkursach branżowych oraz prawdziwa pasjonatka zawodu. Doświadczenie zdobyte podczas pracy w trójmiejskich cukierniach z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur oraz z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
 1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.

Szczegóły

Data:
Sierpień 25
Czas:
08:30 - 17:30
Koszt:
550zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.