Tematy warsztatów cukierniczych

Masz świra na punkcie przygotowywania słodkości, a może właśnie odkryłaś/eś nową pasję? Może po prostu chcesz poznać słodkie tajemnice cukiernictwa, poszerzyć wiedzę zawodową o nowe trendy lub oderwać się od codzienności i choć na chwilę słodko rozgościć się w naszym świecie?  Potrzebujesz rad, inspiracji, wsparcia i wiedzy doświadczonych cukierników?

Na każdy nasz kurs zapraszamy amatorów i profesjonalistów. Gwarantujemy słodką przygodę w przyjaznej atmosferze i fachową wiedzę. Poniżej lista naszych warsztatów. Po więcej informacji zapraszamy do Kalendarza warsztatówPodczas warsztatów zapewniamy wszystko a Was prosimy o uśmiech! Przygotowane słodkości zabieracie ze sobą do domu. Zapraszamy na nasz profil na InstagramieSzukajcie nas także pod hasztagiem #kochamycorobimy.

Każdy uczestnik kursu otrzyma w prezencie naszą książkę "Warzywna cukiernia Izy i Marty" <3

TORT TYNKOWANY - DRIP CAKE LOVE

Jest to podstawowy kurs dla wszystkich, którzy chcą rozpocząć przygodę z tortowaniem lub nauczyć się perfekcyjnie tynkować! Na tym kursie każdy piecze swój tort, nasącza, przekłada kremami oraz tynkuje i zdobi.  Wspólnie suszymy bezy do dekoracji oraz podczas dekorowania skupiamy się na obecnym sezonie oraz dostępności kwiatów. Oczywiście każdy zabiera swój tort do domu 🙂

Koszt 500 zł/ czas trwania około 6 h

TORTY WESELNE

Czyli kontynuacja kursu "Tort tynkowany-drip cake love". Są to idealne warsztaty dla osób, które chcą rozwinąć skrzydła pod względem smaków oraz dekoracji! Na kursie wykonamy 2 torty - każdy 3-piętrowy. Skupimy się na stylu boho oraz nowoczesnym i eleganckim. Sugar sheet, tynkowanie dekoracyjne, barwienie kremów na ciemno, isomalt, praca z kwiatami żymi oraz kwiaty z papieru jadalnego, dekoracja geodet czy malowanie na torcie to tylko kilka aspektów tego słodkiego spotkania! Nowe smaki, wiedza know-how jak projektować tory, rozmawiać z klientem, czym się inspirować czy zasady transportu tortu w całości. A to wszystko w przemiłej atmosferze! Grupa warsztatowa dla 4 osób 🙂

Koszt 1500 zł/ czas trwania około 12 h

PIĘTROWY TORT W STYLU ANGIELSKIM, CZYLI Z MASĄ CUKROWĄ

Czyli kolejna nasza propozycja kontynuacji kursu "Tort tynkowany - drip cake love". Poznacie wszystkie zasady dekorowania tortu masą cukrową oraz obkładania na 2 sposoby. Poznacie podstawy malowania na torcie, zrobicie kwiat z papieru jadalnego i dekoracje 3D przy użyciu atrap (baloniki). Wdzięczna dekoracja pozwoli Wam na poznanie uniwersalnych i nowoczesnych technik zdobienia tortu na różne okazje. Kurs jest warsztatem z dekorowania, pracujecie na upieczonych i złożonych przez nas prawdziwych tortach.

Koszt 700 zł/ czas trwania około 9 h

TORTY NOWOCZESNE

Warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. 

koszt 700 zł/ czas trwania około 11 h

PIĘTROWY TORT MUSOWY Z POLEWĄ MIRROR GLAZE

Czyli kontynuacja kursu "Torty nowoczesne" lub "Monoporcje i czekolada". Każdy wykona swój tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach. Skupimy się także na dekroacji czekoladowej - piwonii, która zwieńczy tort oraz drobniejszych dekoracjach typu kulki czekoladowe. Zrobimy też makaroniki, które dopełnią dekorację.  Jest ot idealna propozycja lda osób szukajacych dalszych inspiracji i możliwości stworzenia ciekawej oferty okolicznościowej.

Koszt 1200 zł/ czas trwania około 12 h

WEGAŃSKIE TORTY I CIASTA

Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach nie będziemy używać wegańskich zamienników tradycyjnych produktów, cały program został stworzony tak, aby nie sprawiał kłopotu osobom pracującym w zawodzie cukiernika jak i tym, którzy zaczynają przygodę z weganizmem.

koszt 700 zł/ czas trwania około 9 h

MONOPORCJE I CZEKOLADA

Warsztat, który uczy najnowocześniejszego stylu podania deseru, niesamowitych połączeń smakowych i struktur. Do tego praliny i trufle i praca z czekoladą... tak, niebo jest na ziemi 😉 Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Niesamowite smaki, perfekcyjne dekoracje i rozkosz podniebienia gwarantowana! 

koszt 700 zł/ czas trwania około 11 h

TARTY I SERNIKI

Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z różnych czekolad. Poznacie wszystkie tajemnice domowych i idealnych tart i serników!

Koszt 500 zł/ czas trwania około 7 h

ŚWIĄTECZNE WYPIEKI

Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec szarlotkę, sernik czy zrobić piernikowe ozdoby dla najbliższych? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świąt! Keks, piernik, cupcakesy z kremem, pierniczki dojrzewające, tort marchewkowy a może po prostu sernik z brzoskwiniami i bezową pianką? Każdy zrobi też swój piernikowy wianek!

Warsztaty sezonowe, odbywające się przed świętami Bożego Narodzenia

koszt 500 zł/ czas trwania około 9 h

BEZY, EKLERY I MAKARONIKI

Na tym kursie dowiecie się jak upiec bezę, aby była idealnie wypieczona? Co zrobić, aby ciasto parzone nie opadało i zachwycało smakiem i wyglądem? Jak upiec piękne i pyszne makaroniki? Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu! 

koszt 700 zł/ czas trwania około 11 h

ŚWIĄTECZNE DEKOROWANIE CIASTEK LUKREM OD A DO Z

 Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia w temacie świąt oraz zimy. Przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi 5 ciastek o różnym stopniu trudności i obiecujemy, że każdy sobie poradzi! 🙂 Będziecie pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Wami odkryte 🙂 Poznacie techniki, które dadzą Wam możliwości zdobienia ciastek na różne okazje, a więc niech wyobraźnia szaleje! Nauczymy Was piec perfekcyjne ciastka pod zdobienia 🙂 Kurs jest poziomem podstawowym, co oznacza, że jest kierowany do osób, które nie pracowały z lukrem królewskim lub dopiero zaczynają z nim przygodę.

Warsztaty sezonowe, odbywające się przed świętami Bożego Narodzenia

koszt 500 zł/ czas trwania około 9 h

SŁODKI STÓŁ W STYLU GLAMOUR

Czyli wszelka wiedza know-how rozmowy z klientem, układania menu, organizacji pracy, no i oczywiście praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka! Na warsztatach wszystkie słodkości przygotujecie, upieczecie, udekorujecie. Menu składa się z monoporcji, bez, ciasta parzonego (ptysi i eklerów), deserów w pucharkach i cake popsów <3

koszt 1100 zł/ czas trwania około 12 h

Zapraszamy do zakładki naszego KALENDARZA warsztatów, aby sprawdzić na kiedy jest zaplanowany dany kurs 🙂

 Zapisać się na kurs możecie poprzez:

  • email biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
  • wiadomość na facebooku

Do słodkiego zobaczenia!