Tematy warsztatów cukierniczych

Masz świra na punkcie przygotowywania słodkości, a może właśnie odkryłaś/eś nową pasję? Może po prostu chcesz poznać słodkie tajemnice cukiernictwa, poszerzyć wiedzę zawodową o nowe trendy lub oderwać się od codzienności i choć na chwilę słodko rozgościć się w naszym świecie?  Potrzebujesz rad, inspiracji, wsparcia i wiedzy doświadczonych cukierników?

Na każdy nasz kurs zapraszamy amatorów i profesjonalistów. Gwarantujemy słodką przygodę w przyjaznej atmosferze i fachową wiedzę. Poniżej lista naszych warsztatów. Po więcej informacji zapraszamy do Kalendarza warsztatówPodczas warsztatów zapewniamy wszystko a Was prosimy o uśmiech! Przygotowane słodkości zabieracie ze sobą do domu. Zapraszamy na nasz profil na InstagramieSzukajcie nas także pod hasztagiem #kochamycorobimy.

Każdy uczestnik kursu otrzyma w prezencie naszą książkę "Warzywna cukiernia Izy i Marty" <3

TORT TYNKOWANY - DRIP CAKE LOVE

Jest to podstawowy kurs dla wszystkich, którzy chcą rozpocząć przygodę z tortowaniem lub nauczyć się perfekcyjnie tynkować! Na tym kursie każdy piecze swój tort, nasącza, przekłada kremami oraz tynkuje i zdobi.  Wspólnie suszymy bezy do dekoracji oraz podczas dekorowania skupiamy się na obecnym sezonie oraz dostępności kwiatów. Oczywiście każdy zabiera swój tort do domu 🙂

Kurs jest od podstaw.

Koszt 600 zł/ czas trwania około 6 h

TORTY WESELNE

Czyli kontynuacja kursu "Tort tynkowany-drip cake love". Są to idealne warsztaty dla osób, które chcą rozwinąć skrzydła pod względem smaków oraz dekoracji! Na kursie wykonamy 2 torty - każdy 3-piętrowy. Skupimy się na stylu boho oraz nowoczesnym i eleganckim. Sugar sheet, tynkowanie dekoracyjne, barwienie kremów na ciemno, isomalt, praca z kwiatami żymi oraz kwiaty z papieru jadalnego, dekoracja geodet czy malowanie na torcie to tylko kilka aspektów tego słodkiego spotkania! Nowe smaki, wiedza know-how jak projektować tory, rozmawiać z klientem, czym się inspirować czy zasady transportu tortu w całości. A to wszystko w przemiłej atmosferze! Grupa warsztatowa dla 4 osób 🙂

Kurs jest średnio-zaawansowany, co oznacza, że jest kontynuacją kursu "Tort tynkowany - drip cake love". Jeśli potrafisz upiec biszkopt, zrobić podstawowy krem do tortu i wytynkować go na równy kant, to zapraszamy 🙂

Koszt 1500 zł/ czas trwania około 12 h

TORT Z MASĄ CUKROWĄ (w stylu angielskim)

Czyli kolejny kurs od podstaw, który składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach. Każdy kto marzy o rozpoczęciu swojej przygody z masą cukrową będzie zadowolony 🙂

Kurs jest od podstaw.
Koszt 800 zł/ czas trwania około 9 h

TORTY NOWOCZESNE

Warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Kurs jest od podstaw 🙂 

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

PIĘTROWY TORT MUSOWY z polewą mirror glaze

 Każdy wykona swój tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach. Skupimy się także na dekoracji czekoladowej - piwonii, która zwieńczy tort oraz drobniejszych dekoracjach typu kulki czekoladowe. Zrobimy też makaroniki, które dopełnią dekorację.  Jest to idealna propozycja dla osób szukających dalszych inspiracji i możliwości stworzenia ciekawej oferty okolicznościowej. Każdy tort ozdobimy w innych kolorach i na inną okazję, aby poznać możliwości pracy z tortami nowoczesnymi.

Kurs jest od podstaw.

Koszt 1400 zł/ czas trwania około 12 h

WEGAŃSKIE TORTY I CIASTA

Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach nie będziemy używać wegańskich zamienników tradycyjnych produktów, cały program został stworzony tak, aby nie sprawiał kłopotu osobom pracującym w zawodzie cukiernika jak i tym, którzy zaczynają przygodę z weganizmem.

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 9 h

WEGAŃSKIE DESERY - w wersji fit oraz klasycznej (czyli tej kalorycznej 😀 )

Czyli kurs, który zadowoli wszystkie te osoby, które zmieniły swój styl życia, a od czasu do czasu pragną zjeść coś pysznego i słodkiego! Oczywiście kurs przypadnie też do gustu osobom, które chcą się rozwijać i poszerzać swoją kartę menu dla klientów 🙂 Świetny dobór smaków, struktur i rozwiązań <3 W warsztatowym menu przygotujemy m.in. domowe wegańskie masło!

Kurs jest od podstaw.

koszt 900 zł/ czas trwania około 9 h

MONOPORCJE

Warsztat, który uczy najnowocześniejszego stylu podania deseru, niesamowitych połączeń smakowych i struktur. Poznacie techniki i zasady pracy z monoporcjami podczas całodniowych warsztatów.Niesamowite smaki, perfekcyjne dekoracje i rozkosz podniebienia gwarantowana! 

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

TARTY I SERNIKI

Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z różnych czekolad. Poznacie wszystkie tajemnice domowych i idealnych tart i serników!

Kurs jest od podstaw.

Koszt 600 zł/ czas trwania około 9 h

BEZY I CIASTO PARZONE (eklery, paris-brest, oponki)

Na tym kursie dowiecie się jak upiec bezę, aby była idealnie wypieczona? Co zrobić, aby ciasto parzone nie opadało i zachwycało smakiem i wyglądem? Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu! 

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

WYPIEKI

Na szkoleniu poznacie oraz nauczycie się jak przygotować klasyczne wypieki z nowoczesnym twistem. Francuskie klasyki i nie tylko, ciasta drożdżowe, ucierane, kruche i mnóstwo inspiracji!

Kurs jest od podstaw.

koszt 700 zł/ czas trwania około 11 h

LUKROWANE TOPERY DO TORTÓW

 Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki i topery. Poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia na różne okazje. Przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Obiecujemy, że każdy sobie poradzi! Będziecie pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Wami odkryte 🙂

koszt 800 zł/ czas trwania około 9 h

SŁODKI STÓŁ

Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂

Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie eleganckie desery z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem!

Kurs jest od podstaw.

koszt 1300 zł/ czas trwania około 14,5 h / kurs składa się z dwóch dni ( 1. dzień w godz 9-20, 2. dzień w godz 8.30-12)

ŚWIĄTECZNE WYPIEKI

Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec szarlotkę, sernik czy roladę makową? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świąt! Keks, piernik, cupcakesy z kremem, tort marchewkowy a może po prostu sernik z brzoskwiniami i bezową pianką? Każdy zrobi też swój piernikowy wianek!

Warsztaty sezonowe, odbywające się od października/listopada, przed świętami Bożego Narodzenia

Kurs jest od podstaw.

koszt 600 zł/ czas trwania około 10 h

MONOPORCJE - smaki i dekoracje na święta

Czy świąteczna edycja kursu z monoporcji 🙂 Warsztaty sezonowe, odbywające się od października, przed świętami Bożego Narodzenia

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

TORTY NOWOCZESNE - smaki i dekoracje na święta

Czy świąteczna edycja kursu z tortów nowoczesnych 🙂 Warsztaty sezonowe, odbywające się od października, przed świętami Bożego Narodzenia

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

Zapraszamy do zakładki naszego KALENDARZA warsztatów, aby sprawdzić na kiedy jest zaplanowany dany kurs 🙂

 Zapisać się na kurs możecie poprzez:

  • email biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
  • wiadomość na facebooku

Na wszelkie pytania także chętnie odpowiemy, prosimy o telefon w godz. 10-18 (696 221 581)

Do słodkiego zobaczenia!