Tematy warsztatów cukierniczych

Masz świra na punkcie przygotowywania słodkości, a może właśnie odkryłaś/eś nową pasję? Może po prostu chcesz poznać słodkie tajemnice cukiernictwa, poszerzyć wiedzę zawodową o nowe trendy lub oderwać się od codzienności i choć na chwilę słodko rozgościć się w naszym świecie?  Potrzebujesz rad, inspiracji, wsparcia i wiedzy doświadczonych cukierników?

Na każdy nasz kurs zapraszamy amatorów i profesjonalistów. Gwarantujemy słodką przygodę w przyjaznej atmosferze i fachową wiedzę. Poniżej lista naszych warsztatów. Po więcej informacji zapraszamy do Kalendarza warsztatówPodczas warsztatów zapewniamy wszystko a Was prosimy o uśmiech! Przygotowane słodkości zabieracie ze sobą do domu. Zapraszamy na nasz profil na InstagramieSzukajcie nas także pod hasztagiem #kochamycorobimy.

Każdy uczestnik kursu otrzyma w prezencie naszą książkę "Warzywna cukiernia Izy i Marty" (do wyczerpania zapasów) <3

TORT TYNKOWANY - DRIP CAKE LOVE

Jest to podstawowy kurs dla wszystkich, którzy chcą rozpocząć przygodę z tortowaniem lub nauczyć się perfekcyjnie tynkować! Na tym kursie każdy piecze swój tort, nasącza, przekłada kremami oraz tynkuje i zdobi.  Wspólnie suszymy bezy do dekoracji oraz podczas dekorowania skupiamy się na obecnym sezonie oraz dostępności kwiatów. Oczywiście każdy zabiera swój tort do domu 🙂

Kurs jest od podstaw.

Koszt 600 zł/ czas trwania około 6 h

TORTY PIĘTROWE / WESELNE

Czyli kontynuacja kursu "Tort tynkowany-drip cake love". Są to idealne warsztaty dla osób, które chcą rozwinąć skrzydła pod względem smaków oraz dekoracji! Na kursie wykonamy 2 torty - każdy 3-piętrowy. Skupimy się na stylu boho oraz nowoczesnym i eleganckim. Sugar sheet, tynkowanie dekoracyjne, barwienie kremów na ciemno, isomalt, praca z kwiatami żymi oraz kwiaty z papieru jadalnego, dekoracja geodet czy malowanie na torcie to tylko kilka aspektów tego słodkiego spotkania! Nowe smaki, wiedza know-how jak projektować tory, rozmawiać z klientem, czym się inspirować czy zasady transportu tortu w całości. A to wszystko w przemiłej atmosferze! Grupa warsztatowa dla 4 osób 🙂

Kurs jest średnio-zaawansowany, co oznacza, że jest kontynuacją kursu "Tort tynkowany - drip cake love". Jeśli potrafisz upiec biszkopt, zrobić podstawowy krem do tortu i wytynkować go na równy kant, to zapraszamy 🙂

Koszt 1500 zł/ czas trwania około 12 h

TORT Z MASĄ CUKROWĄ (w stylu angielskim)

Czyli kolejny kurs od podstaw, który składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach. Każdy kto marzy o rozpoczęciu swojej przygody z masą cukrową będzie zadowolony 🙂

Kurs jest od podstaw.
Koszt 800 zł/ czas trwania około 9 h

TORTY NOWOCZESNE (MUSOWE)

Warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Na kursie wspólnie zrobicie od podstaw torty jednopoziomowe oraz tort piętrowy w polewie mirror glaze.  Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Kurs jest od podstaw 🙂 

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

WEGAŃSKIE TORTY

Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujecie 8 różnych kompozycji smakowych, 8 smaków biszkoptów, 17 smaków kremów, curdy i żelki owocowe.

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 7 h

WEGAŃSKIE DESERY - w wersji fit oraz klasycznej

Czyli kurs, który zadowoli wszystkie te osoby, które zmieniły swój styl życia, a od czasu do czasu pragną zjeść coś pysznego i słodkiego! Oczywiście kurs przypadnie też do gustu osobom, które chcą się rozwijać i poszerzać swoją kartę menu dla klientów 🙂 Świetny dobór smaków, struktur i rozwiązań <3 W warsztatowym menu przygotujemy m.in. domowe wegańskie masło! A  z niego wegańskie tartaletki oraz inne pyszne i modne wegańskie słodkości. Wegański słony karmel na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy<3

Kurs jest od podstaw.

koszt 900 zł/ czas trwania około 9 h

MONOPORCJE

Warsztat, który uczy najnowocześniejszego stylu podania deseru, niesamowitych połączeń smakowych i struktur. Poznacie techniki i zasady pracy z monoporcjami podczas całodniowych warsztatów.Niesamowite smaki, perfekcyjne dekoracje i rozkosz podniebienia gwarantowana! 

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

TARTY I SERNIKI

Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z różnych czekolad. Poznacie wszystkie tajemnice domowych oraz modnych tart i serników!

Kurs jest od podstaw.

Koszt 600 zł/ czas trwania około 9 h

LUKROWANE TOPERY DO TORTÓW

 Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki i topery. Poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia na różne okazje. Przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Obiecujemy, że każdy sobie poradzi! Będziecie pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Wami odkryte 🙂

koszt 800 zł/ czas trwania około 9 h

SŁODKI STÓŁ

Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂

Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonamy wspólnie desery z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów, czyli rozmowa z kleintem, umowa, organizacja pracy 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem!

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

ŚWIĄTECZNE WYPIEKI

Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec szarlotkę, makowiec na biszkopcie czy roladę makową? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świąt!

Warsztaty sezonowe, odbywające się od października/listopada, przed świętami Bożego Narodzenia do grudnia.

Kurs jest od podstaw.

koszt 600 zł/ czas trwania około 8 h

MONOPORCJE - smaki i dekoracje na święta

Czy świąteczna edycja kursu z monoporcji 🙂 Warsztaty sezonowe, odbywające się od października do grudnia, przed świętami Bożego Narodzenia

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

TORTY NOWOCZESNE - smaki i dekoracje na święta

Czy świąteczna edycja kursu z tortów nowoczesnych 🙂 Warsztaty sezonowe, odbywające się od października do grudnia, przed świętami Bożego Narodzenia

Kurs jest od podstaw.

koszt 800 zł/ czas trwania około 11 h

Zapraszamy do zakładki naszego KALENDARZA warsztatów, aby sprawdzić na kiedy jest zaplanowany dany kurs 🙂

 Zapisać się na kurs możecie poprzez:

  • email biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
  • wiadomość na facebooku

Na wszelkie pytania także chętnie odpowiemy, prosimy o telefon w godz. 10-18 (696 221 581)

Do słodkiego zobaczenia!