- To event minęło.
Torty nowoczesne
14 czerwca 2020/09:00 - 19:00
600złWydarzenie Nawigacja
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe.
Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.
Przebieg warsztatów:
- Wstęp
- Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński).
- Przygotowanie tortów.
- Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem polew (glacage), zamszu oraz praca z czekoladą (przygotowanie różnych elementów dekoracyjnych).
- Wręczenie Certyfikatów, wspólne zdjęcie.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.