- To event minęło.
 
Piętrowy tort musowy z makaronikami i kwiatem z czekolady
4 października 2021/08:00 - 20:00
1200złWydarzenie Nawigacja
   
Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat  z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki.
Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort  do domu 🙂 
Kurs jest poziomem podstawowym 🙂 
Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 6-osobowej grupie.


Przebieg warsztatów:
- Wstęp, know - how musowych tortów piętrowych.
 - Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych.
 - Przygotowanie tortów. Każdy przygotuje swoje 2 torty o 2 smakach: - mus mleczna czekolada, chałwa, wiśnia oraz czarny bez oraz - mus pistacjowy, truskawka, limonka
 - Dekorowanie tortów, przygotowanie kwiatów oraz drobnych dekoracji uzupełniających (makaroniki, kulki czekoladowe, kwiat z czekolady).
 - Wręczenie Certyfikatów.
 




Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim  doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
 1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona - grupa maksymalnie 6-osobowa.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.