- To event minęło.
Tort tynkowany – drip cake
14 lutego 2022/10:00 - 17:00
600złWydarzenie Nawigacja
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów
w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów!
Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu!
Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu.
Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy!
NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.
Przebieg warsztatów:
1. Przedstawienie technik i tajemnic idealnego drip cake.
2. Wypiekanie ciasta, nasączanie, przekładanie.
3. Wypiekanie mini bez.
4. Zdobienie tortów.
5. Inspiracje i aranżacje w zdobieniu tortu.
6. Zakończenie: wręczenie certyfikatów i wspólne zdjęcie.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu 🙂
Prowadząca: Marta Rietz - współzałożycielka Akademii Sztuki Cukierniczej oraz pracowni wypieków artystycznych "Słodkości Marty i Izy", weganka i propagatorka zdrowego stylu życia od 12 lat . Zdobywczyni srebrnego wyróżnienia za "tort okolicznościowy" Cake Festival Poland 2018 oraz "tort weselny" CFP 2017, brązowego wyróżnienia za "tort weselny" CFP 2016 oraz 2018.
Współautorka książki "Warzywna cukiernia Izy i Marty". Kliknij, aby poznać naszą książkę 🙂
słodki kitle uszyty przez www.rietzbakeshop.pl
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.