Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

BEZY I EKLERY (CIASTO PARZONE)

16 maja 2022/09:00 - 20:00

800zł

Wydarzenie Nawigacja

Na tych warsztatch poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 Dowiecie się wszystkiego na temat wytwarzania bezowych słodkości, jak również z ciasta parzonego. Do tego kremy, kompozycje smakowe i dekoracje! Warsztaty są idealne, aby urozmaicić menu kawiarni czy deserów na przyjęcie rodzinne 🙂 
Kurs jest od podstaw, słodko zapraszamy!
    
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.
2. Przygotowanie i wypiek rożnych rodzai bez.
3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
4. Wprowadzenie do tematu ciasta parzonego: charakterystyka składników i proces produkcji oraz wypieku.
5. Przygotowanie i wypiek kilku rodzai wyrobów z ciasta parzonego.
6. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
7. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim  doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty: *wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej; *e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂 Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.

Szczegóły

Data:
16 maja 2022
Czas:
09:00 - 20:00
Koszt:
800zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.