- To event minęło.
MONOPORCJE RZEMIEŚLNICZE (średniozaawansowane)
23 kwietnia 2023/09:00 - 18:00
800złWydarzenie Nawigacja
Zapraszamy na całkiem nowy wymiar ciastek - monoporcji w rzemieślniczym wydaniu! Warsztaty poprowadzi przesympatyczna Magdalena Adamska, która w 2022 roku zdobyła Mistrzostwo Polski w deserze wraz z Kamilem Szulcem 🙂
Kurs jest średniozaawansowany.
Kurs jest od podstaw i kierowany jest dla wszystkich - osób, które pieką dla swoich bliskich oraz kawiarni i pracowni cukierniczych - jesteśmy pewne, że Wasza oferta wzbogaci się o nowe smaki i propozycje. Magda wprowadzi nas w magiczny świat monoporcji rzemieślniczych, które na pewno wyróżnią Waszą ofertę - także tę na słodki stół 🙂
Program warsztatów:
- paris-brest - pate choux/ krem pralinowy/ krem patisserie/ pralina pistacja/ wiśnie z tonką/ pistacje w cukrze
- baba exotic w szklance - baba/ marakuja i kawa syrup/ ganache kawa-wanilia/ konfitura egzotyczna/ kruszonka muscovado
- tartaletka na kruchym cieście z zapiekanym kremem migdałowym - pate sucre/ krem migdałowy/ gruszki/ żel cytrynowy/ ganache z werbeną cytrynową i białą czekoladą
- monoporcja na prażynce z chrupiacym crunchem, cremeux i ubijanym ganache - stresel/ crunch/ cremeux z orzecha laskowego/ żelka kalamansi
Hej, jestem Magda 🙂 Od zawsze kuchnia była moim ulubionym miejscem w domu, przede wszystkim uwielbiam tworzyć słodkości i dzielić się nimi z innymi. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie cukiernika. Uwielbiam francuski i hiszpański styl, moją specjalnością są makaroniki, jednakże świetnie odnajduje się w każdej dziedzinie słodkiego świata cukierni. Jestem perfekcjonistką, przywiązuje bardzo dużą wagę do szczegółów oraz estetyki wykonania. Uwielbiam dzielić się swoją pasją z innymi, sprawia mi to wiele radości i dodaje skrzydeł. Obecnie pracuje w Kaiser Patisserie, na stanowisku sous chef. W tym roku (2022) wraz z Kamilem Szulcem zdobyliśmy Mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru.
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.