Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE EKLERY, PROFITEROLE, PARIS-BREST I JAGODZIANKI

24 października 2023/09:00 - 19:00

900zł
Eklery, które są wegańskie i bezglutenowe, ale nie odstają smakiem i wyglądem od tych tradycyjnych? Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Iriną Kudryashovą, która jest specjalistką w tej dziedzinie! Opracowała nawet swoją mieszankę mąk do ciasta parzonego, a smaki zachwycą każdego! Zasady, techniki, smaki, kompozycje, co, jak i dlaczego? Na wszystkie pytania odpowie Irina - przesympatyczna cukierniczka, właścicielka cukierni Eclair Lab z Warszawy! Na szkoleniu nauczymy się robić:
  • wegańskie jajko
  • bezglutenowy proszek do pieczenia
  • ciasto parzone
  • formować eklery, profitroli
  • wypiekać w piekarniku
  • krem waniliowy
  • krem malinowy
  • krem karmelowy
  • 3 polewy do eklerków
 Po kursie będzie klucz bazowych receptur -ciasto parzone, co daje możliwości szerokiego zastosowania.
  • do przygotowania groszku ptysiowego
  • hiszpańskich churros
  • pączków wiedeńskich
  • karpatek
  • ptysi
  • francuskich profiteroli.
oraz kremy, które można  łączyć dowolnie i wykorzystywać wg. swoich potrzeb 🙂  Warsztaty dla osób, które:
  • marzyli o eklerkach, ale z różnych powodów nie mogli zjeść tradycyjnego
  • chcą nauczyć się czegoś nowego i ciekawego
  • chcą mieć pewność, że takie desery w niczym nie ustępują tradycyjnym
  • chcą zadowolić swoich bliskich zdrowymi i pysznymi deserami
  • chcą poszerzyć ofertę deserów w swoim menu
   Menu:
  1. ekler waniliowy z waniliowy z kremem waniliowym i polewą czekoladową
  2. Ekler malinowy z kremem malinowym i nutą róży
  3. Ekler pistacjowy z odrobiną pomarańczy
  4. Profiterolki - czyli ptysie z kruszonką i nadzieniem
  5. Paris - brest z kremem i owocami
  6. Jagodzianki/Malinianki z dużą ilością owoców i kruszonką
   Prowadząca to przesympatyczna cukierniczka zakręcona na punkcie wegańskich, bezglutenowych słodkości! Irina Kudryashova - z wykształcenia lekarz, z miłości do życia - cukierniczka z niezwykle otwartą głową. Uczestniczka wielu szkoleń cukierniczych, właścicielka pracowni cukierniczej Eclair Lab w Warszawie.
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
  

Szczegóły

Data:
24 października 2023
Czas:
09:00 - 19:00
Koszt:
900zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.