Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

PODSTAWY CUKIERNICTWA

luty 16/09:00 - luty 17/17:00

1300zł
  To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań  i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem:
  1. Ciasto parzone
  2. Ciasto drożdżowe brioche
  3. Ciasto kruche w różnych odsłonach
  4. Ciasto financier
  5. Praliny orzechowe
  6. Idealnie kremowy sernik baskijski
  7. Podstawowe kremy cukiernicze: patisserie, diplomat, krem pralinowy, krem migdałowy
  8. Ganache ubijane, cremeux.
  9. Konfitury z użyciem różnych produktów żelujących
  10. Proste dekoracje z czekolady
  11. HARMONOGRAM: piątek 10-17, sobota 10-17
Warsztaty poprowadzi Magda Adamska - znana już wielu z Was z cudownych warsztatów 🙂
Hej, jestem Magda 🙂  Od  zawsze kuchnia była moim ulubionym miejscem w domu, przede wszystkim uwielbiam tworzyć słodkości i dzielić się nimi z innymi. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie cukiernika. Uwielbiam francuski i hiszpański  styl, moją specjalnością są makaroniki, jednakże świetnie odnajduje się w każdej dziedzinie słodkiego świata cukierni. Jestem perfekcjonistką, przywiązuje bardzo dużą wagę do szczegółów oraz estetyki wykonania. Uwielbiam dzielić się swoją pasją z innymi, sprawia mi to wiele radości i dodaje skrzydeł.  Obecnie pracuje w Kaiser Patisserie, na stanowisku sous chef. W tym roku (2022) wraz z Kamilem Szulcem zdobyliśmy Mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru. Na szkoleniach przekaże Wam ogromną dawkę wiedzy na temat makaroników i bezy, poznacie różne techniki przygotowywania a także ciekawe kompozycje smakowe. 
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.

Szczegóły

Start:
luty 16/09:00
Koniec:
luty 17/17:00
Koszt:
1300zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.