- To event minęło.
SŁODKI STÓŁ
marzec 18/09:00 - 19:00
1400złWydarzenie Nawigacja
Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń czy ofert. To receptury z którymi każdy sobie poradzi w warunkach domowych i z powodzeniem wprowadzicie swoje modyfikacje! 🙂 To także świetny kurs jeśli prowadzisz pracownię - pokażę Wam jak w prosty sposób zrobić pyszne i efektowne desery. Słodko zapraszam!
Warsztatowe menu:
- donuty brownie
- cakesicles musowe
- niezawodne cupcakesy waniliowe z kremem i owocami
- musowe serniczki na zimno
- monoporcja tartaletka z musem orzech laskowy i mleczna czekolada oraz żelką wiśniową i zamszem czekoladowym + slony karmel
- monoporcja beza z owocami
- profiterolki z ciasta parzonego i kremem patissiere - jako opcja dodatkowa, jeśli starczy nam czasu 🙂
Porozmawiamy o sprawach technicznych przygotowania słodkiego stołu, ale też o zasadach pracy z podstawowymi słodkościami - praca z ciastem kruchym przy tartaletkach, praca z ciastem ucieranym, praca z rękawem cukierniczym itd.
Opowiemy co, gdzie i za ile kupić, aby też nie marnować pieniędzy!
Jak przechowywać słodkości, co można zrobić ciut prędzej, jak rozplanować ułożenie stołu, jak przewozić i jak planować menu na przyjęcie, aby każdy coś znalazł dla siebie! Jak liczyć ilości porcji i co zrobić, aby wszystko było spójne 🙂
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.