Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

CROISSANTY, ROLLSY czyli francuskie klasyki w nowoczesnym wydaniu!

styczeń 29/10:00 - styczeń 30/17:00

1300zł

 

Na tych warsztatach nie może Cię zabraknąć! Francuskie klasyki  w nowoczesnym wydaniu - pokażemy Ci, że nie musisz mieć specjalistycznego sprzętu, aby zachwycić idealnym francuskim ciastem!

Nadziewane croissanty, piękne rollsy, obłędne kompozycje smakowe - ten smaki uzależniają, a Twój sukces w domowej kuchni lub cukierni - gwarantowany!

Menu:

croissant/ waniliowy patissiere/ świeże owoce

croissant / palone masło/ mascarpone/ wanilia

croissant / słony karmel/ orzech laskowy/ czekolada

rolls pistacja/ malina

rolls konfitura pomarańczowa/ czekolada

Prowadzący: Krzysztof Kopciński

Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych lat więc wybór szkoły cukierniczej był oczywistym efektem zamiłowania do kulinariów. Ukończył szkołę o profilu cukierniczym.

Pierwsze cenne doświadczenie zawodowe zdobywał już w czasie nauki praktykując w cukierni Stefana Górskiego na warszawskim Zaciszu. Po 5 latach został wieloletnim szefem cukierni w kultowej Kawiarni i Restauracji Nowy Świat. Później swoje umiejętności doskonalił za granicą. Po powrocie do kraju szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 do 2022 współpracował z Robertem Sową, w jego autorskiej restauracji N31.

Równolegle od 2012 r prowadzi warsztaty i szkolenia na terenie całej Polski pod własną marką osobistą, a tym razem także w naszej Akademii! 🙂

Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych lat więc wybór szkoły cukierniczej był oczywistym efektem zamiłowania do kulinariów. Ukończył szkołę o profilu cukierniczym.

Pierwsze cenne doświadczenie zawodowe zdobywał już w czasie nauki praktykując w cukierni Stefana Górskiego na warszawskim Zaciszu. Po 5 latach został wieloletnim szefem cukierni w kultowej Kawiarni i Restauracji Nowy Świat. Później swoje umiejętności doskonalił w za granicą. Po powrocie do kraju szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 do 2022 współpracował z Robertem Sową, w jego autorskiej restauracji N31.

Równolegle od 2012 r prowadzi warsztaty i szkolenia na terenie całej Polski pod własną marką osobistą.

Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.

Oprócz opracowywania i przygotowywania deserów bierze czynny udział w różnego rodzaju warsztatach kulinarnych w całej Polsce.

Współpracuje między innymi z międzynarodową szkołą kulinarną „Ashanti” oraz innymi, branżowymi firmami szkoleniowymi.

Jego zdaniem najważniejsze w zawodzie cukiernika to upór, ciężka praca a przede wszystkim pasja. Cukiernictwo jest dla niego nieustającym wyzwaniem i radością eksperymentowania. Tworzone przez niego desery zaskakują smakiem i formą w jakiej są podane. To prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej zamknięte w przeróżnych formach, spowite dymem czy też sporządzone w formie pianek. W swoich deserach wykorzystuje m.in. tajniki kuchni molekularnej oraz nowe technologie np. sous-vide.

Swoją wiedzą w zakresie przygotowywania deserów wspierał reprezentację juniorów Polski na Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu w 2014 roku z którego młodzi adepci przywieźli dwa brązowe medale. To był pierwszy taki sukces w historii startów polskiej drużyny.

Współpracuje z marką Bosch, Siemens i Gaggenau prowadząc tematyczne warsztaty cukiernicze oraz pokazy kulinarne.

Współautor „Księgi Szefów Kuchni” oraz autor deserów w „Kuchni Polskiej XXI wieku” Wojciecha Modesta Amaro .

Wykorzystując swoje doświadczenie zawodowe i nabyte umiejętności wspiera restauracje i cukiernie tworząc im nowatorskie menu deserowe.

W cukiernictwie fascynuje go łączenie różnych, wręcz przeciwstawnych smaków, oraz wzajemne przenikanie faktur od tych subtelnych i aksamitnych po zdecydowane i złożone w konsystencji. Kunsztem jest dla niego umiejętność skomponowania wyrafinowanego i zaskakującego w smaku deseru i zamknięcia go w ciekawej formie. Praca to jego pasja, którą od lat pielęgnuje, a swoją wiedzę stara się przekazywać następnym pokoleniom podczas prowadzonych pokazów i warsztatów.

Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.

Oprócz opracowywania i przygotowywania deserów bierze czynny udział w różnego rodzaju warsztatach kulinarnych w całej Polsce.

Współpracuje między innymi z międzynarodową szkołą kulinarną „Ashanti” oraz innymi, branżowymi firmami szkoleniowymi.

Jego zdaniem najważniejsze w zawodzie cukiernika to upór, ciężka praca a przede wszystkim pasja. Cukiernictwo jest dla niego nieustającym wyzwaniem i radością eksperymentowania. Tworzone przez niego desery zaskakują smakiem i formą w jakiej są podane. To prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej zamknięte w przeróżnych formach, spowite dymem czy też sporządzone w formie pianek. W swoich deserach wykorzystuje m.in. tajniki kuchni molekularnej oraz nowe technologie np. sous-vide.

Swoją wiedzą w zakresie przygotowywania deserów wspierał reprezentację juniorów Polski na Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu w 2014 roku z którego młodzi adepci przywieźli dwa brązowe medale. To był pierwszy taki sukces w historii startów polskiej drużyny.

Współpracuje z marką Bosch, Siemens i Gaggenau prowadząc tematyczne warsztaty cukiernicze oraz pokazy kulinarne.

Współautor „Księgi Szefów Kuchni” oraz autor deserów w „Kuchni Polskiej XXI wieku” Wojciecha Modesta Amaro .

Wykorzystując swoje doświadczenie zawodowe i nabyte umiejętności wspiera restauracje i cukiernie tworząc im nowatorskie menu deserowe.

W cukiernictwie fascynuje go łączenie różnych, wręcz przeciwstawnych smaków, oraz wzajemne przenikanie faktur od tych subtelnych i aksamitnych po zdecydowane i złożone w konsystencji. Kunsztem jest dla niego umiejętność skomponowania wyrafinowanego i zaskakującego w smaku deseru i zamknięcia go w ciekawej formie. Praca to jego pasja, którą od lat pielęgnuje, a swoją wiedzę stara się przekazywać następnym pokoleniom podczas prowadzonych pokazów i warsztatów.

Jak się zapisać na warsztaty?

Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:

*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.

Szczegóły

Start:
styczeń 29/10:00
Koniec:
styczeń 30/17:00
Koszt:
1300zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.