- To event minęło.
DESERY A’LA CARTE
maj 13/09:00 - 18:00
1000złWydarzenie Nawigacja
NOWOŚĆ i kolejne niezwykłe warsztaty przed nami! Jeśli otwierasz kawiarnię, prowadzisz restaurację - to idealny kurs dla Ciebie lub Twojego zespołu 🙂
Czego nauczysz się razem z nami?
1.Techniki dekoracji deserów/ przygotowanie dodatków.
2. Przygotowanie deserków podstawowych.
3. Dekorowanie talerzy, użycie szablonów, sztuka polewania, wykorzystanie sosów, gąbek, tuli, ziemi jadalnej, galaretek, spodów, czekoladowych dodatków, innych dodatków.
4. Prezentacja technik prezentacji deserów: Ustawianie deserów na talerzu, dobieranie dodatków, kolorów i tekstur.
MENU DESERY:
1. Brownie /ganasz czekoladowy/ słony karmel /chrupki ryż dmuchany mleczna czekolada/ malina (kolorystyka ciemna)
2. Kremowy sernik pistacjowy/ malinowy sernik/ Zefir zielony / kruche orzechowe ciasteczko /lemon curd (kolorystyka biała)
3. Karmelizowany ananas / słony karmel/ mini półkula pana cotta / kruszonka z maślanych ciasteczek / biała gąbka (kolorystyka karmelowa)
4. Zupa truskawkowa/ Ile Flottante truskawkowy/ creme anglaise (kolorystyka czerwona)
5. Zielone Profiterole / Ganache malinowy/ nadzienie malinowe/ krem pistacjowy /pistacje/ świeże maliny/siatka zielona
Prowadząca: Diana Jajkowska
Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka!
Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata, a od 6 lat prowadzi Cukiernie „Więcej” w Gdyni 🙂
Prowadziła liczne szkolenia i warsztaty kulinarne po całej Polsce, a teraz zawita i u nas 🙂
Jesteśmy pewni, że warsztaty pod dowództwem Diany będą kolejnymi niezapomnianymi wrażeniami smakowymi, które z łatwością odtworzycie u siebie!
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się wydłużyć o 30 min.00
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.