Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

CZEKOLADA od A do Z – Mistrzowskie praliny, trufle, temperowanie

sierpień 11/10:30 - 18:30

800zł
  Zapraszamy na warsztaty z czekolady, aby dowiedzieć się co i jak z czekoladą! A oto program:
  1. Czekolada - co to jest temperowanie czekolady, metody temperowania w teorii i praktyce w zależności od rodzaju czekolady.
  2. Mistrzowskie praliny Sylwii - agrest i lemoniada - jak zaplanować produkcję oraz jak przygotować w warunkach domowych.
  3. Trufle w kolorowych pudrach i orzechach.
  4. Tabliczki czekolady z różnymi dodatkami.
  5. Dekoracje czekoladowe 3D jako dekoracje na tortach.
Prowadząca: Sylwia Halama Sylwia jest Mistrzynią Polski 2024 na pralinę, a od 4 lat pracuje jako cukiernik w znanej i renomowanej trójmiejskiej cukierni - Cappuccino Cafe. Specjalizuje się w czekoladzie, która stała się jej pasją i wyzwaniem. Rok 2024 jest dla Sylwii rokiem sukcesów - w lutym zdobyła brązowy medal na Expo Sweet w kategorii duży eksponat z czekolady, a w marcu wygrała III Mistrzostwa Polski na pralinę na Swettargach w Katowicach.  Zapraszamy na nasze słodkie i czekoladowe warsztaty! 
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się wydłużyć o 30 min.00

Szczegóły

Data:
sierpień 11
Czas:
10:30 - 18:30
Koszt:
800zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.