Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Bezy, eklery i makaroniki

Wrzesień 14/09:00 - 18:00

550zł

Wydarzenie Nawigacja

Jak upiec bezę, aby była idealnie wypieczona?
Co zrobić, aby ciasto parzone nie opadało i zachwycało smakiem i wyglądem?
Jak upiec piękne i pyszne makaroniki?
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise?
Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂
W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym  i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!
 
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.
2. Przygotowanie i wypiek rożnych rodzai bez.
3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
4. Wprowadzenie do tematu ciasta parzonego: charakterystyka składników i proces produkcji oraz wypieku.
5. Przygotowanie i wypiek kilku rodzai wyrobów z ciasta parzonego.
6. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
7. Przygotowanie makaroników oraz nadzień.
8. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.
 
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim  doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty: *wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej; *e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂 Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.

Szczegóły

Data:
Wrzesień 14
Czas:
09:00 - 18:00
Koszt:
550zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.