- To event minęło.
Bezy i ciasto parzone
20 lutego 2022/09:00 - 20:00
800złWydarzenie Nawigacja
Na tych warsztatach poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂
W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.:
- dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaretką,
- pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem,
- profiterol z kruszonką i nadzieniem z marakui,
- ekler z kremem mango i czekoladowym glaze,
- paris brest z kremem orzechowym i karmelem,
- oraz wiele innych 🙂
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.
2. Przygotowanie i wypiek rożnych rodzai bez.
3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
4. Wprowadzenie do tematu ciasta parzonego: charakterystyka składników i proces produkcji oraz wypieku.
5. Przygotowanie i wypiek kilku rodzai wyrobów z ciasta parzonego.
6. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
7. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty: *wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej; *e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂 Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.