![Ładowanie Wydarzenia](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- To event minęło.
BEZY I EKLERY (CIASTO PARZONE)
16 maja 2022/09:00 - 20:00
800złWydarzenie Nawigacja
Na tych warsztatch poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 Dowiecie się wszystkiego na temat wytwarzania bezowych słodkości, jak również z ciasta parzonego. Do tego kremy, kompozycje smakowe i dekoracje! Warsztaty są idealne, aby urozmaicić menu kawiarni czy deserów na przyjęcie rodzinne 🙂
Kurs jest od podstaw, słodko zapraszamy!
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277975525_709860486859022_956470241159922354_n-819x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277889835_1118896068681258_6864895564163938156_n-819x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277910842_916583280011884_7528866950720181211_n-768x1024.jpg)
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.
2. Przygotowanie i wypiek rożnych rodzai bez.
3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
4. Wprowadzenie do tematu ciasta parzonego: charakterystyka składników i proces produkcji oraz wypieku.
5. Przygotowanie i wypiek kilku rodzai wyrobów z ciasta parzonego.
6. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
7. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2019/12/IMG_2870-1024x683.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2019/12/IMG_2906-1024x683.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2019/10/IMG_9984-1024x683.jpg)
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2017/08/katarzyna-767x1024.jpg)
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty: *wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej; *e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂 Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2019/12/IMG_2851-1024x683.jpg)
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.