- To event minęło.
IDEALNY TORT PIĘTROWY od podstaw + 3 sposoby tynkowania!
4 września 2023/09:00 - 18:30
1300złWydarzenie Nawigacja
Idąc za trendami cukierniczymi i Waszymi prośbami - zapraszamy na warsztaty z tortu piętrowego, podczas których każdy zrobi 2-piętrowy tort i zabierze go ze sobą do domu 🙂 Obecnie torty tynkowane cieszą się niebywałą popularnością. Prosty, ze świetnych składników, elegancki i smak zapadający na długo w pamięci. Taki trafiający do drugiego żołądka.
Na czym skupimy się podczas tego kursu?
- pieczenie biszkoptów, przygotowanie żelki i chrupki
- zasady składania i wszystko o wspornikach
- przewożenie
- dobieranie smaków tak, aby sprostać wymaganiom klienta i zarobić na swojej pracy
- stylizacja - od suszonych kwiatów po świeże kompozycje kwiatowe, praca z papierem waflowym, topery, praca z szablonem
- wycena i ilości porcji względem średnicy tortu
- 3 RÓŻNE BETONOWE tynki - aby każdy z Was wybrał swój ulubiony! zasady barwienia, przechowywania etc.
i oczywiście nauka TYNKOWANIA od podstaw
To projekt, który sprawdzi się na chrzciny, eleganckich urodzinach, ślubie czy komunii.
Jeśli chcesz poszerzyć swoje umiejetności, przyjmować torty na przyjęcia okolicznościowe a brakuje Ci wiedzy i doświadczenia - serdecznie zapraszamy - wszystko krok po kroku wyjaśnimy w małej 6-cio osobowej grupie 🙂
Prowadząca: Diana (Volokhova) Jajkowska
Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka!
Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie, a obecnie od 6 lat prowadzi Cukiernie „Więcej” w Gdyni 🙂
Prowadziła liczne szkolenia i warsztaty kulinarne po całej Polsce, a teraz zawita i u nas 🙂
Jesteśmy pewni, że warsztaty pod dowództwem Diany będą kolejnymi niezapomnianymi wrażeniami smakowymi, które z łatwością odtworzycie u siebie!
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się wydłużyć o 30 min.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.