
Nadchodzące Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
CROISSANTY, ROLLSY, PĄCZKI – ciasto francuskie, półfrancuskie i drożdżowe
Zapraszamy na dwudniowe warsztaty z ciasta francuskiego i drożdżowego! Wiemy, że jest to temat długo wyczekiwany przez Was także nie pozostaje nam nic innego niż zaprosić Was na warsztaty! Kurs poprowadzi wybitny cukiernik Rafał Gajownik, koniecznie przeczytajcie jego bio poniżej! Wszystko od podstaw i wszystko zabieracie ze sobą 🙂 Menu: -Brioche -Bostock migdałowy z borówkami -Bostock pistacjowy z wiśniami i różą - Danishe z waniliowym kremem custurd i gruszką -Danishe z kokosowym kremem z solą i maliny -Danish z Lemon…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE I TORTY MUSOWE W POLEWIE MIRROR GLAZE
1.Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką 2. Tort red velvet z delikatnym kremem philadelphia z wanilią, galaretką z czerwonych owowców i malinowym biszkoptem financiera 3. Monoporcja: Mus prosecco, cremeux czarna porzeczka, biszkopt limonka z oliwą z pestek dyni 4. Monoporcja: Mus yuzu, kompot truskawkowy, cytrusowe sable breton Dekoracje 3D z czekolady, temperowanie, praca z folią gitarową Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo w połączeniu z tradycją. Lubię łączyć tradycyjne desery, ciasta z nowymi technikami…
Dowiedz się więcej »TORT KOMUNIJNY OD PODSTAW – 2-piętrowy z jadalną koronką
Warsztaty z tortu 2-piętrowego w temacie komunijnym z jadalną koronką, różańcem, kwiatami i toperem. Każdy przygotuje swój tort (złoży, wytynkuje) i postawi 2-piętrowy tort z dekoracją komunijną. To ostatni moment, aby dowiedzieć się wszystkiego o tortach i spokojnie zrealizować zamówienia komunijne Poznasz tynk odporny na pęknięcia, dosłownie idealny! dowiesz się jak składać tort piętrowy i samodzielnie złożysz swój tort wykonasz jadalną koronkę i różaniec z masy cukrowej dowiesz się jakie masy cukrowe, barwniki i narzędzia potrzebujesz na start - tak,…
Dowiedz się więcej »BEZA, SERNIKI I TARTY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA OD PODSTAW: dubajska, praliny, trufle, kule czekoladowe
Chcesz zgłębić tajniki czekolady? Nauczyć się ją temperować? Poznać najlepsze jej gatunki, dowiedzieć się jak odpowiednio temperować i nadziewać? A może chcesz wprowadzić do swojej oferty pralinki czy popularne kule czekoladowe? Wszystkiego nauczysz się na Naszym kursie “Czekolada od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się od codzienności i miło spędzić czas -…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI NA 2 METODACH
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień i wykonamy je na dwóch metodach - sam/a zdecyduj, która jest dla Ciebie najlepsza! 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Menu warsztatowe: wanilia / czarna porzeczka malina ganache / konfitura malinowa pomarańcz lotus Justyna Rek Pastry Chef "LULU OLSZTYN" Przygotowuje profesjonalne, wyszukane bufety ze słodkościami dla najbardziej wymagających klientów na ważne życiowe i firmowe uroczystości. Współpracuje z restauracjami w…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE od podstaw
Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich deserów będzie dla Ciebie za trudne? A może chcesz doszkolić się z techniki składania? Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)? Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki? A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu? Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »CAKE OR FAKE? Torty realistyczne
Najnowszy trend wśród tortów zawitał także i do nas! Cake or fake - czyli torty artystyczne - realistyczne! Na warsztatach KAŻDY przygotuje tort w kształcie smażonego steka z ziemniakami w mundrkach oraz czosnkiem i ogórkiem w przekroju. Zdradzimy wszystkie tajemnice, tak, abyście mogli przełożyć techniki na inne projekty. W programie: "STEK Z ZIEMNIAKAMI W MUNDURKACH, CZOSNKIEM I OGÓRKIEM" * wprowadzenie do tortów realistycznych- jak znajdować obiekty, jak się przygotować, na co zwracać uwagę, a co można pominąć ,* przygotowanie…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
Zaczynasz przygodę z cukiernictwem i potrzebujesz poukładać sobie wiedzę cukierniczą? Chcesz poznać substancje żelujące i ich różnice? Potrzebna Ci dawka wiedzy z rodzaju mąk? Nie wiesz jakie produkty będą dobre jakościowo? A może chcesz się dowiedzieć jakie sprzęty przydadzą Ci się do dalszego rozwijania swojej słodkie pasji? Czym się różni krem od musu? Jak pracować z ciastem kruchym? Jak prawidłowo przygotować bezę? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać czy wyceniać nasze słodkości? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Podstawy cukiernictwa”, na…
Dowiedz się więcej »TORT KOLOS PIĘTROWY OD PODSTAW
Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotować kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? Jak tynkować? Wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort piętrowy kolos od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji i cukierniczych tipów. Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się od codzienności…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ – desery & organizacja
Nie wiesz jakie desery idealnie sprawdzą się na słodkim stole? Od czego w ogóle zacząć tworzyć ofertę? Chcesz nauczyć się planowania od podstaw realizacji słodkiego stołu – od wyboru koncepcji po finalną aranżację? Nie wiesz jak wyeksponować wizualnie swoje słodkości? A może potrzebujesz nauczyć się organizowania czasu pracy? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Słodki stół”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji, nauczysz się na naszych błędach i zrobisz krok milowy w swoim rozwoju! Jeśli…
Dowiedz się więcej »LUKROWANE CIASTECZKA OD A DO Z od podstaw
Poziom: początkujący i średniozaawansowany CZĘŚĆ I – WPROWADZENIE I TEORIA Powitanie uczestników, prezentacja prowadzącej Przedstawienie planu warsztatów Omówienie narzędzi i materiałów Prezentacja 4 wzorów ciastek do dekoracji (2 ślubne, 1 dziecięcy, 1 topper) CZĘŚĆ II – LUKIER KRÓLEWSKI OD PODSTAW Pokaz przygotowania lukru Barwienie lukru barwnikami (techniki, rodzaje barwników) Konsystencje lukru: o Konturowy (gęsty) o Wypełniający (rzadszy) o Do detali 3D (bardzo gęsty) CZĘŚĆ III – ĆWICZENIA NA SZABLONACH Linie,…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
Zaczynasz przygodę z cukiernictwem i potrzebujesz poukładać sobie wiedzę cukierniczą? Chcesz poznać substancje żelujące i ich różnice? Potrzebna Ci dawka wiedzy z rodzaju mąk? Nie wiesz jakie produkty będą dobre jakościowo? A może chcesz się dowiedzieć jakie sprzęty przydadzą Ci się do dalszego rozwijania swojej słodkie pasji? Czym się różni krem od musu? Jak pracować z ciastem kruchym? Jak prawidłowo przygotować bezę? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać czy wyceniać nasze słodkości? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Podstawy cukiernictwa”, na…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.