
Nadchodzące Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
PODSTAWY CUKIERNICTWA
Zaczynasz przygodę z cukiernictwem i potrzebujesz poukładać sobie wiedzę cukierniczą? Chcesz poznać substancje żelujące i ich różnice? Potrzebna Ci dawka wiedzy z rodzaju mąk? Nie wiesz jakie produkty będą dobre jakościowo? A może chcesz się dowiedzieć jakie sprzęty przydadzą Ci się do dalszego rozwijania swojej słodkie pasji? Czym się różni krem od musu? Jak pracować z ciastem kruchym? Jak prawidłowo przygotować bezę? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać czy wyceniać nasze słodkości? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Podstawy cukiernictwa”, na…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »TEKSTURY – METODY DEKOROWANIA TORTÓW
TEKSTURY to kurs, który rozwiąże Twoje problemy dekoratorskie i wzniesie na nowy poziom tortowy! To prawdziwa uczta kreatywności – nauczysz się, jak za pomocą prostych technik stworzyć niesamowite efekty wizualne i dotykowe na swoich wypiekach. Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu "TEKSTURY"? Każdy uczestnik przygotowuje swoją zestaw składający się z 8 różnych tekstur – watercolour, efekt drewna, zamsz, jedalna koronka, efekt kafelek, fala z papieru ryżowego, futerko, jadalny materiał Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka – to nie pokaz,…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE OD PODSTAW
Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich deserów będzie dla Ciebie za trudne? A może chcesz doszkolić się z techniki składania? Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)? Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki? A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu? Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli…
Dowiedz się więcej »BEZY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.