
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MONOPORCJE OD PODSTAW
Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich deserów będzie dla Ciebie za trudne? A może chcesz doszkolić się z techniki składania? Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)? Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki? A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu? Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli…
Dowiedz się więcej »MASA CUKROWA OD PODSTAW – figurki i dekoracje
Chcesz tworzyć figurki i dekoracje na swoje torty? Nie wiesz od czego zacząć? Jakiej masy użyć, narzędzi, barwników? Jak tworzyć proste, a efektowne figurki, a jak te trudniejsze? Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z tortami lub już wykonujesz torty na zamówienia - dobrze wiesz, że klienci będą za chwilkę wymagać czegoś więcej 🙂 Kwiaty i toper nie zawsze wystarczy, szczególnie przy dziecięcych projektach 🙂 Jeśli myślisz, że masz "dwie lewe" ręce do figurek to trafiłaś/trafiłeś idealnie! Wszystko od podstaw, krok po…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »TEKSTURY – METODY DEKOROWANIA TORTÓW
TEKSTURY to kurs, który rozwiąże Twoje problemy dekoratorskie i wzniesie na nowy poziom tortowy! To prawdziwa uczta kreatywności – nauczysz się, jak za pomocą prostych technik stworzyć niesamowite efekty wizualne i dotykowe na swoich wypiekach. Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu "TEKSTURY"? Każdy uczestnik przygotowuje swoją zestaw składający się z 8 różnych tekstur – watercolour, efekt drewna, zamsz, jedalna koronka, efekt kafelek, fala z papieru ryżowego, futerko, jadalny materiał Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka – to nie pokaz,…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
Zaczynasz przygodę z cukiernictwem i potrzebujesz poukładać sobie wiedzę cukierniczą? Chcesz poznać substancje żelujące i ich różnice? Potrzebna Ci dawka wiedzy z rodzaju mąk? Nie wiesz jakie produkty będą dobre jakościowo? A może chcesz się dowiedzieć jakie sprzęty przydadzą Ci się do dalszego rozwijania swojej słodkie pasji? Czym się różni krem od musu? Jak pracować z ciastem kruchym? Jak prawidłowo przygotować bezę? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać czy wyceniać nasze słodkości? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Podstawy cukiernictwa”, na…
Dowiedz się więcej »TEKSTURY – METODY DEKOROWANIA TORTÓW
TEKSTURY to kurs, który rozwiąże Twoje problemy dekoratorskie i wzniesie na nowy poziom tortowy! To prawdziwa uczta kreatywności – nauczysz się, jak za pomocą prostych technik stworzyć niesamowite efekty wizualne i dotykowe na swoich wypiekach. Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu "TEKSTURY"? Każdy uczestnik przygotowuje swoją zestaw składający się z 8 różnych tekstur – watercolour, efekt drewna, zamsz, jedalna koronka, efekt kafelek, fala z papieru ryżowego, futerko, jadalny materiał Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka – to nie pokaz,…
Dowiedz się więcej »BEZY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ – KONSULTACJA, UMOWA I PORADY czyli know-how
Wiem, jak to jest mieć marzenie rozwijania się, ale nie wiedzieć jak wystartować. Wiem, jak frustrujący może być fakt, że bardzo się starasz, jednak mimo to nie zyskujesz klientów. Wiem, jak to jest kiedy bardzo chcesz, ale brak Ci merytorycznego wsparcia. Warsztaty są z myślą o osobach, które chcą tworzyć nie tylko piękne, ale i przemyślane słodkie stoły – zarówno dla klientów indywidualnych, jak i biznesowych. Podczas spotkania skupimy się na tym, co naprawdę ważne w pracy nad słodkim stołem:…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE I TORTY MUSOWE OD PODSTAW – edycja świąteczna
Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich deserów będzie dla Ciebie za trudne? A może chcesz doszkolić się z techniki składania? Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)? Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki? A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu? Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »CROISSANTY, ROLLSY, PĄCZKI – ciasto francuskie, półfrancuskie i drożdżowe
Zapraszamy na dwudniowe warsztaty z ciasta francuskiego i drożdżowego! Wiemy, że jest to temat długo wyczekiwany przez Was także nie pozostaje nam nic innego niż zaprosić Was na warsztaty! Kurs poprowadzi wybitny cukiernik Rafał Gajownik, koniecznie przeczytajcie jego bio poniżej! Wszystko od podstaw i wszystko zabieracie ze sobą 🙂 Menu: -Brioche -Bostock migdałowy z borówkami -Bostock pistacjowy z wiśniami i różą - Danishe z waniliowym kremem custurd i gruszką -Danishe z kokosowym kremem z solą i maliny -Pain aux Chocolate …
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA OD PODSTAW: praliny, trufle i kule czekoladowe
Chcesz zgłębić tajniki czekolady? Nauczyć się ją temperować? Poznać najlepsze jej gatunki, dowiedzieć się jak odpowiednio temperować i nadziewać? A może chcesz wprowadzić do swojej oferty pralinki czy popularne kule czekoladowe? Wszystkiego nauczysz się na Naszym kursie “Czekolada od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się od codzienności i miło spędzić czas -…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI NA 2 METODACH
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień i wykonamy je na dwóch metodach - sam/a zdecyduj, która jest dla Ciebie najlepsza! 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Menu warsztatowe: wanilia / czarna porzeczka malina ganache / konfitura malinowa pomarańcz lotus Justyna Rek Pastry Chef "LULU OLSZTYN" Przygotowuje profesjonalne, wyszukane bufety ze słodkościami dla najbardziej wymagających klientów na ważne życiowe i firmowe uroczystości. Współpracuje z restauracjami w…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE I TORTY MUSOWE od podstaw – edycja świąteczna
Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich deserów będzie dla Ciebie za trudne? A może chcesz doszkolić się z techniki składania? Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)? Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki? A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu? Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.