
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
ŚWIĄTECZNE MONOPORCJE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY I BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY z wydrukiem – nowy smak i dekoracja!
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 Zapraszamy na naszą świąteczną edycję kursu - nowy smak i dekorację 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów -…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNE WYPIEKI
Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową czy szarlotkę? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świąt! Na warsztatach przygotujemy: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik chałwowy z konfiturą wiśniową na spodzie z brownie makowiec na biszkopcie roladę makową bezę dakłas z karmelizowaną gruszką świąteczne babeczki z dekoracją świąteczny tort marchewkowy z bakaliami i cynamonem tort choinkę z ciasta migdałowego, w stylu number cake Prowadząca:…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – tynkowany – nowy smak i dekoracja!
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 Zapraszamy na naszą świąteczną edycję kursu - nowy smak i dekorację 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów -…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI na 2 metodach!
Wyjątkowe warsztaty podczas których nauczycie się przygotowywać makaroniki na 2 sposoby! Beza włoska czy francuska? Sami wybierzcie swój ulubiony sposób przygotowywania! A smaki? Zobaczcie sami! Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet w 2022 roku oraz złoto w konkursie Debic Pastry Cup 2023! Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem i inspiracjami. Menu makaroników oraz nadzień: masło orzechowe i słony karmel pistacja z praliną pistacjową czarna porzeczka baileys i kawa aperol…
Dowiedz się więcej »BAJKOWE FIGURKI OD PODSTAW + ELEMENTY DEKORACYJNE
Jak tworzyć bajkowe figurki od podstaw? Jakie masy cukrowe wybrać, jakich użyć barwników? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedź na tym kursie 🙂 Nauczymy Cię podstaw tworzenia figurek oraz dodatkowych elementów dekoracyjnych - kulki różnej wielkości, gwiazdki, cyferki, wytłaczany napis, futerko króliczka. Skupimy się też na cieniowaniu figurki, aby nadać im "życia". Warsztaty poprowadzi Joanna Pfeiffer - Joasia to szalona i niezwykle pozytywna dusza w słodkim świecie dekoratorek! Malowanie na torcie, rzeźbienie, torty 3D, torty tematyczne i klasyczne -…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNE MONOPORCJE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »TORTY MUSOWE świąteczne i klasyczne
Zapraszamy na świateczbo-klasyczna edycję warsztatów z tortów nowoczesnych/ musowych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Nie zabraknie też świątecznych dekoracji! Menu warsztatowe: 1. Krem migdałowy zapiekany z maliną/ chrupka/ żelka z liczi/ cremeux malinowy/ mus na białej czekoladzie z czarnym bzem 2. Biszkopt kakaowy…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE dla średniozaawansowanych
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje dla średniozaawansowanych to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Warsztaty są dla osób, które zrobiły w swoim życiu już kilka monoporcji lub były na kursie z podstaw monoporcji :)…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE ŚWIĄTECZNE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY z wydrukiem – nowy smak i dekoracja!
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 Zapraszamy na naszą świąteczną edycję kursu - nowy smak i dekorację 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów -…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ – nowa edycja!
Jeśli marzyłaś o aranżowaniu pięknych i pysznych słodkich stołów - to trafiłaś idealnie! Na warsztatach z Martą Jarmużek przeniesiesz się w słodki świat cudownych możliwości! Pieczenie, dekorowanie, przygotowywanie kremów i aranżacji, która dopełni wszystko! Spędzisz czas w gronie osób z takimi samymi zainteresowaniami i wyjdziesz od nas z głową pełną mozliwości, pomysłów i inspiracji, ale co najważniejsze - fundamentalnej wiedzy! No i oczywiście kartonie pełnym słodyczy zrobionych przez Ciebie! A co znajdzie się w menu? babeczki waniliowe z malinową konfiturą…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.