
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
ŚWIĄTECZNE MONOPORCJE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »TORTY MUSOWE świąteczne i klasyczne
Zapraszamy na świateczbo-klasyczna edycję warsztatów z tortów nowoczesnych/ musowych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Nie zabraknie też świątecznych dekoracji! Menu warsztatowe: 1. Krem migdałowy zapiekany z maliną/ chrupka/ żelka z liczi/ cremeux malinowy/ mus na białej czekoladzie z czarnym bzem 2. Biszkopt kakaowy…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE dla średniozaawansowanych
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje dla średniozaawansowanych to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Warsztaty są dla osób, które zrobiły w swoim życiu już kilka monoporcji lub były na kursie z podstaw monoporcji :)…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE ŚWIĄTECZNE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY z wydrukiem – nowy smak i dekoracja!
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 Zapraszamy na naszą świąteczną edycję kursu - nowy smak i dekorację 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów -…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ – nowa edycja!
Jeśli marzyłaś o aranżowaniu pięknych i pysznych słodkich stołów - to trafiłaś idealnie! Na warsztatach z Martą Jarmużek przeniesiesz się w słodki świat cudownych możliwości! Pieczenie, dekorowanie, przygotowywanie kremów i aranżacji, która dopełni wszystko! Spędzisz czas w gronie osób z takimi samymi zainteresowaniami i wyjdziesz od nas z głową pełną mozliwości, pomysłów i inspiracji, ale co najważniejsze - fundamentalnej wiedzy! No i oczywiście kartonie pełnym słodyczy zrobionych przez Ciebie! A co znajdzie się w menu? babeczki waniliowe z malinową konfiturą…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE ŚWIĄTECZNE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 1.0 z Patrykiem Szczepańskim
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Nie możecie tego przegapić! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy doczekają się kontynuacji kursu, także warto już teraz przyjść na edycję 1.0! Słodko zapraszamy! Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa 4. Babka orzechowa 5. Financier…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Beza dakłas Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – tynkowany i ZAMSZOWANY
Tort od podstaw - tynkowany oraz w zamszu to propozycja dla osób, które szukają nowych trendów 🙂 nowy smak i dekoracja - specjalnie na święta 🙂 zdjęcie jest podgladowe, z poprzedniej, klasyznej, nie-świątecznej edycji 🙂 Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzeniem wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, ZAMSZOWANY I Z WYDRUKIEM JADALNYM
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.