
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE MAKARONIKI
Wegańskie makaroniki - czy to w ogóle możliwe? Oczywiście, że tak! Niesamowita cukierniczka Irina Kudryashova - właścicielka cukierni Eclair Lab w Warszawie udowodni, że są pyszne i piękne i niczym nie ujmują tym tradycyjnym! A smaki? To cały wachlarz możliwości! Od wanilii połączonej z pekanem po jagodę i czekoladę! Spójrzcie tylko na program. Zapowiada się kolejny sztos warsztatowy, a atmosfera jak zawsze szampańska! Menu: wanilia/ pekan /ganache waniliowy/ orzech karmelizowany cytryna/ lemon curd pistacja/ malina/ ganache pistacjowe/ konfitura malinowa…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE EKLERY, PROFITEROLE, PARIS-BREST I JAGODZIANKI
Eklery, które są wegańskie i bezglutenowe, ale nie odstają smakiem i wyglądem od tych tradycyjnych? Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Iriną Kudryashovą, która jest specjalistką w tej dziedzinie! Opracowała nawet swoją mieszankę mąk do ciasta parzonego, a smaki zachwycą każdego! Zasady, techniki, smaki, kompozycje, co, jak i dlaczego? Na wszystkie pytania odpowie Irina - przesympatyczna cukierniczka, właścicielka cukierni Eclair Lab z Warszawy! Na szkoleniu nauczymy się robić: wegańskie jajko bezglutenowy proszek do pieczenia ciasto parzone formować eklery, profitroli wypiekać w…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNE MONOPORCJE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »IDEALNY TORT PIĘTROWY od podstaw + 3 sposoby tynkowania!
Idąc za trendami cukierniczymi i Waszymi prośbami - zapraszamy na warsztaty z tortu piętrowego, podczas których każdy zrobi 2-piętrowy tort i zabierze go ze sobą do domu 🙂 Obecnie torty tynkowane cieszą się niebywałą popularnością. Prosty, ze świetnych składników, elegancki i smak zapadający na długo w pamięci. Taki trafiający do drugiego żołądka. Na czym skupimy się podczas tego kursu? - pieczenie biszkoptów, przygotowanie żelki i chrupki - zasady składania i wszystko o wspornikach - przewożenie - dobieranie smaków tak,…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY z kwiatami
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE WEGAŃSKIE czyli WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO z Patrykiem Szczepańskim 2.0
Kontynuacja kursu z Patrykiem na temat wegańskiego cukiernictwa. Zapraszamy wszystkie osoby z edycji 1.0 oraz osoby, które wykonywały już wegańskie desery i/lub były na innych szkoleniach z wegańskiego cukiernictwa i chcą poszerzyć oraz uzupełnić swoją wiedzę 🙂 Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! KURS JEST DWU-DNIOWY CO DAJE NAM OGROMNE MOŻLIWOŚCI POZNANIA I ZAGŁĘBIENIA TEMATU ORAZ PRZEKAZANIA WIEDZY PRZEZ TRENERA. WSZYSTKO OPARTE NA MUSACH WEGAŃSKICH, ŻELKACH, GALARETKACH, SPODACH. DEKORACJE CZEKOLADOWE I ROŻNE TECHNIKI ZDOBIENIA. POLEWA MIRROR GLAZE…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Beza dakłas Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ nowa edycja!
Jeśli marzyłaś o aranżowaniu pięknych i pysznych słodkich stołów - to trafiłaś idealnie! Na warsztatach z Martą Jarmużek przeniesiesz się w słodki świat cudownych możliwości! Pieczenie, dekorowanie, przygotowywanie kremów i aranżacji, która dopełni wszystko! Spędzisz czas w gronie osób z takimi samymi zainteresowaniami i wyjdziesz od nas z głową pełną mozliwości, pomysłów i inspiracji, ale co najważniejsze - fundamentalnej wiedzy! No i oczywiście kartonie pełnym słodyczy zrobionych przez Ciebie! A co znajdzie się w menu? babeczki waniliowe z malinową konfiturą…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNE MONOPORCJE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY I BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY z wydrukiem – nowy smak i dekoracja!
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 Zapraszamy na naszą świąteczną edycję kursu - nowy smak i dekorację 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów -…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNE WYPIEKI
Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową czy szarlotkę? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świąt! Na warsztatach przygotujemy: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik chałwowy z konfiturą wiśniową na spodzie z brownie makowiec na biszkopcie roladę makową bezę dakłas z karmelizowaną gruszką świąteczne babeczki z dekoracją świąteczny tort marchewkowy z bakaliami i cynamonem tort choinkę z ciasta migdałowego, w stylu number cake Prowadząca:…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – tynkowany – nowy smak i dekoracja!
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 Zapraszamy na naszą świąteczną edycję kursu - nowy smak i dekorację 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów -…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI na 2 metodach!
Wyjątkowe warsztaty podczas których nauczycie się przygotowywać makaroniki na 2 sposoby! Beza włoska czy francuska? Sami wybierzcie swój ulubiony sposób przygotowywania! A smaki? Zobaczcie sami! Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet w 2022 roku oraz złoto w konkursie Debic Pastry Cup 2023! Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem i inspiracjami. Menu makaroników oraz nadzień: masło orzechowe i słony karmel pistacja z praliną pistacjową czarna porzeczka baileys i kawa aperol…
Dowiedz się więcej »BAJKOWE FIGURKI OD PODSTAW + ELEMENTY DEKORACYJNE
Jak tworzyć bajkowe figurki od podstaw? Jakie masy cukrowe wybrać, jakich użyć barwników? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedź na tym kursie 🙂 Nauczymy Cię podstaw tworzenia figurek oraz dodatkowych elementów dekoracyjnych - kulki różnej wielkości, gwiazdki, cyferki, wytłaczany napis, futerko króliczka. Skupimy się też na cieniowaniu figurki, aby nadać im "życia". Warsztaty poprowadzi Joanna Pfeiffer - Joasia to szalona i niezwykle pozytywna dusza w słodkim świecie dekoratorek! Malowanie na torcie, rzeźbienie, torty 3D, torty tematyczne i klasyczne -…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.