
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MAKARONIKI I BEZY
Serdecznie i słodko zapraszamy na temat, który był wyczekiwany przez wielu z Was 🙂 Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet. Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂 Kurs jest od podstaw. Program warsztatów: Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit pomarańczowe Makaronik XXL w wersji monoporcji - namelaka z cynamonem, karmelizowane jabłka, pate fruit…
Dowiedz się więcej »TORTY NOWOCZESNE (w polewie lustrzanej i zamszowane)
Zapraszamy na najnowszą edycję warsztatów z tortów nowoczesnych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Menu warsztatowe: 1. Krem migdałowy zapiekany z maliną/ chrupka/ żelka z liczi/ cremeux malinowy/ mus na białej czekoladzie z czarnym bzem 2. Biszkopt kakaowy z wiśnią/ cremeux wiśniowy…
Dowiedz się więcej »IDEALNY TORT PIĘTROWY od podstaw + 3 sposoby tynkowania!
Idąc za trendami cukierniczymi i Waszymi prośbami - zapraszamy na warsztaty z tortu piętrowego, podczas których każdy zrobi 2-piętrowy tort i zabierze go ze sobą do domu 🙂 Obecnie torty tynkowane cieszą się niebywałą popularnością. Prosty, ze świetnych składników, elegancki i smak zapadający na długo w pamięci. Taki trafiający do drugiego żołądka. Na czym skupimy się podczas tego kursu? - pieczenie biszkoptów, przygotowanie żelki i chrupki - zasady składania i wszystko o wspornikach - przewożenie - dobieranie smaków tak,…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 NOWA ODSŁONA KURSU - NOWE MENU i wszystko absolutnie od podstaw! Monoporcje to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - sous-chef cukierni Kaiser - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw :)…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 NOWA ODSŁONA KURSU - NOWE MENU i wszystko absolutnie od podstaw! Monoporcje to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - sous-chef cukierni Kaiser - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw :)…
Dowiedz się więcej »SERNIKI I TARTY
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Na te i wiele innych pytań z wielką radością odpowie…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE MAKARONIKI
Wegańskie makaroniki - czy to w ogóle możliwe? Oczywiście, że tak! Niesamowita cukierniczka Irina Kudryashova - właścicielka cukierni Eclair Lab w Warszawie udowodni, że są pyszne i piękne i niczym nie ujmują tym tradycyjnym! A smaki? To cały wachlarz możliwości! Od wanilii połączonej z pekanem po jagodę i czekoladę! Spójrzcie tylko na program. Zapowiada się kolejny sztos warsztatowy, a atmosfera jak zawsze szampańska! Menu: wanilia/ pekan /ganache waniliowy/ orzech karmelizowany cytryna/ lemon curd pistacja/ malina/ ganache pistacjowe/ konfitura malinowa…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE EKLERY, PROFITEROLE, PARIS-BREST I JAGODZIANKI
Eklery, które są wegańskie i bezglutenowe, ale nie odstają smakiem i wyglądem od tych tradycyjnych? Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Iriną Kudryashovą, która jest specjalistką w tej dziedzinie! Opracowała nawet swoją mieszankę mąk do ciasta parzonego, a smaki zachwycą każdego! Zasady, techniki, smaki, kompozycje, co, jak i dlaczego? Na wszystkie pytania odpowie Irina - przesympatyczna cukierniczka, właścicielka cukierni Eclair Lab z Warszawy! Na szkoleniu nauczymy się robić: wegańskie jajko bezglutenowy proszek do pieczenia ciasto parzone formować eklery, profitroli wypiekać w…
Dowiedz się więcej »WARSZTATY CUKIERNICZE DLA NASTOLATKÓW – ulubione desery na przyjęcie!
Po raz kolejny zapraszamy Wasze pociechy od 11. roku życia na warsztaty z przygotowywania cudownych deserów! Deser a'la raffaello i a'la snikers w słoiczku, donuty w polewie oraz lodowe owoce na patyku będą kolejnymi must-have każdej imprezy! Nauka i zabawa w jednym gwarantowana! Jak się zapisać na warsztaty? Prosimy o wiadomość mailową rodzica lub prawnego opiekuna wraz ze zgłoszeniem na adres biuro@akademiasztukicukierniczej.pl lub wiadomość na facebooku profilu naszej firmy 🙂 Prosimy o podanie: wybranego terminu ilości uczestników - tak,…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY Z CZARNYM ZAMSZEM
Nowy smak i nowy projekt klasycznego kursu - tort od podstaw - tynkowany. Na Waszą prośbe i nowe trendy, aby poznać jeszcze więcej możliwości! Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzeniem wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu poznamy: Ciasto parzone Podstawowe kremy cukiernicze: patisserie, diplomat, krem pralinowy, krem migdałowy Ganache ubijane, cremeux. Ciasto drożdżowe brioche…
Dowiedz się więcej »IDEALNY TORT PIĘTROWY od podstaw + 3 sposoby tynkowania!
Idąc za trendami cukierniczymi i Waszymi prośbami - zapraszamy na warsztaty z tortu piętrowego, podczas których każdy zrobi 2-piętrowy tort i zabierze go ze sobą do domu 🙂 Obecnie torty tynkowane cieszą się niebywałą popularnością. Prosty, ze świetnych składników, elegancki i smak zapadający na długo w pamięci. Taki trafiający do drugiego żołądka. Na czym skupimy się podczas tego kursu? - pieczenie biszkoptów, przygotowanie żelki i chrupki - zasady składania i wszystko o wspornikach - przewożenie - dobieranie smaków tak,…
Dowiedz się więcej »TORTY MUSOWE
Zapraszamy na najnowszą edycję warsztatów z tortów nowoczesnych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Menu warsztatowe: 1. Krem migdałowy zapiekany z maliną/ chrupka/ żelka z liczi/ cremeux malinowy/ mus na białej czekoladzie z czarnym bzem 2. Biszkopt kakaowy z wiśnią/ cremeux wiśniowy…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.