
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI I BEZY
Serdecznie i słodko zapraszamy na temat, który był wyczekiwany przez wielu z Was 🙂 Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet. Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂 Kurs jest od podstaw. Program warsztatów: Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit pomarańczowe Makaronik XXL w wersji monoporcji - namelaka z cynamonem, karmelizowane jabłka, pate fruit…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE RZEMIEŚLNICZE
Zapraszamy na całkiem nowy wymiar ciastek - monoporcji w rzemieślniczym wydaniu! Warsztaty poprowadzi przesympatyczna Magdalena Adamska, która w 2022 roku zdobyła Mistrzostwo Polski w deserze wraz z Kamilem Szulcem 🙂 Kurs jest średniozaawansowany. Kurs jest od podstaw i kierowany jest dla wszystkich - osób, które pieką dla swoich bliskich oraz kawiarni i pracowni cukierniczych - jesteśmy pewne, że Wasza oferta wzbogaci się o nowe smaki i propozycje. Magda wprowadzi nas w magiczny świat monoporcji rzemieślniczych, które na pewno wyróżnią…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE FOREMKOWE (zamszowane i w polewie lustrzanej)
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Program warsztatów: 1. Monoporcja biszkopt waniliowy/ diplomat pistacja/ truskawka i mięta/ żelka malina/…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń…
Dowiedz się więcej »TORTY NOWOCZESNE (w polewie lustrzanej i zamszowane)
Zapraszamy na najnowszą edycję warsztatów z tortów nowoczesnych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Menu warsztatowe: 1. Krem migdałowy zapiekany z maliną/ chrupka/ żelka z liczi/ cremeux malinowy/ mus na białej czekoladzie z czarnym bzem 2. Biszkopt kakaowy z wiśnią/ cremeux wiśniowy…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 1.0 z Patrykiem Szczepańskim
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Nie możecie tego przegapić! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy doczekają się kontynuacji kursu, także warto już teraz przyjść na edycję 1.0! Słodko zapraszamy! Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa 4. Babka orzechowa 5. Financier…
Dowiedz się więcej »WARSZTATY CUKIERNICZE DLA NASTOLATKÓW
Tego lata do naszej słodkiej kuchni zapraszamy także nastolatków w wieku 12-14 lat! Obiecujemy, że będzie to mega słodki czas, a to co wspólnie zrobimy - wykorzystacie w domu i rozpieścicie swoich najbliższych, koleżanki i kolegów! Zapraszamy na 3-godzinne warsztaty pod okiem doświadczonego cukiernika! Czas minie nam szybko, a do domu zabierzecie karton pełen mega słodkości! Wspólnie przygotujemy: donuty brownie w polewie z rubinowej czekolady z posypką amerykańskie ciasteczka mega czekoladowe XXL deser w szkle z musem ze świeżych owoców…
Dowiedz się więcej »MASTERCLASS monoporcje i deser na talerzu z Krzysztofem Kopcińskim
Wielki zaszczyt i radość! Krzysztof Kopciński poprowadzi warsztaty cukiernicze na poziomie Masterclass - zapraszamy wszystkie osoby, które chcą poznać nowe tajniki monoporcji i niezawodne receptury, z którymi będziecie mogli pracować doskonalając swoje receptury! Warsztaty są dla osób, które pracują już z monoporcjami czy też szykują się do konkursów - tak, to świetny moment na szukanie nowych rozwiązań! A wszystko w przesympatycznej atmosferze 🙂 Zdjęcia są podglądowe, ale obiecujemy, że efekty będą równie imponujące! A smaki kształtują się następująco: 1. burak…
Dowiedz się więcej »TORTY PIĘTROWE I KOLOSY
Zapraszamy na warsztaty w małej grupie z niesamowitą dekoratorką i jurorką Expo Sweet! Na tym kursie nauczysz się składać, dekorować, przewozić i wyceniać torty okolicznościowe- piętrowe! Kurs jest dla osób, które upiekły kilka tortów w życiu i mają pojęcie o pieczeniu biszkoptu czy przygotowaniu podstawowych kremów. Wspólnie wykonamy 5 PIĘTROWY oraz 3 piętrowy tort. Będziemy pracować na prawdziwych biszkoptach, przełożonych kremami. Sylwia podzieli się swoim przepisem na…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »WARSZTATY CUKIERNICZE DLA NASTOLATKÓW
Tego lata do naszej słodkiej kuchni zapraszamy także nastolatków w wieku 12-14 lat! Obiecujemy, że będzie to mega słodki czas, a to co wspólnie zrobimy - wykorzystacie w domu i rozpieścicie swoich najbliższych, koleżanki i kolegów! Zapraszamy na 3-godzinne warsztaty pod okiem doświadczonego cukiernika! Czas minie nam szybko, a do domu zabierzecie karton pełen mega słodkości! Wspólnie przygotujemy: donuty brownie w polewie z rubinowej czekolady z posypką amerykańskie ciasteczka mega czekoladowe XXL deser w szkle z musem ze świeżych owoców…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW-TYNKOWANY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 1.0 z Patrykiem Szczepańskim
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Nie możecie tego przegapić! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy doczekają się kontynuacji kursu, także warto już teraz przyjść na edycję 1.0! Słodko zapraszamy! Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa 4. Babka orzechowa 5. Financier…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.