
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad…
Dowiedz się więcej »PANETTONE, CIASTO DROŻDZOWE I MAZURKI
Słodko zapraszamy na warsztaty z ciasta drożdżowego oraz mazurków! Długo wyczekiwany <3 Mamy nadzieję, że nasze propozycje zagoszczą u Was na zawsze 🙂 Porozmawiamy o wszystkich aspektach, procesach, mąkach, nadzieniach i inspiracjach. Dodatkowo każdy uczestnik otrzyma zakwas na babkę do domu! Warsztatowe menu: Prawdzwiwa Pannettone ! czyli babka drożdzowa na zakwasie Maślane bułeczki Orzechowe ślimaki Cynamonowy warkocz Foccacia z szafranem i pesto Mazurki w 3 odsłonach Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE FOREMKOWE
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Program warsztatów: 1. Monoporcja biszkopt waniliowy/ diplomat pistacja/ truskawka i mięta/ żelka malina/…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY 1.0
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Warsztatowe menu: brownie w polewie czekoladowej z kremem zabajone i dekoracją z…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY 1.0
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Na te i wiele innych pytań z wielką radością odpowie…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY 1.0
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »PANETTONE, CIASTO DROŻDŻOWE I MAZURKI
Słodko zapraszamy na warsztaty z ciasta drożdżowego oraz mazurków! Długo wyczekiwany <3 Mamy nadzieję, że nasze propozycje zagoszczą u Was na zawsze 🙂 Porozmawiamy o wszystkich aspektach, procesach, mąkach, nadzieniach i inspiracjach. Dodatkowo każdy uczestnik otrzyma zakwas na babkę do domu! Warsztatowe menu: Prawdzwiwa Pannettone ! czyli babka drożdzowa na zakwasie Maślane bułeczki Orzechowe ślimaki Cynamonowy warkocz Foccacia z szafranem i pesto Mazurki w 3 smakach: róża-czekolada deserowa, owoce leśne-biała czekolada, czarna porzeczka-słony karmel Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna,…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE FOREMKOWE (w polewie lustrzanej i zamszowane)
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Program warsztatów: 1. Monoporcja biszkopt waniliowy/ diplomat pistacja/ truskawka i mięta/ żelka malina/…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY 1.0
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE FOREMKOWE (w polewie lustrzanej i zamszowane)
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Program warsztatów: 1. Monoporcja biszkopt waniliowy/ diplomat pistacja/ truskawka i mięta/ żelka malina/…
Dowiedz się więcej »TORT W MASIE CUKROWEJ Z FIGURKĄ (od podstaw)
Zapraszamy na warsztaty z dwu-piętrowego tortu w masie cukrowej z figurką misiem. Kurs jest od podstaw i każdy uczestnik wykona swój dwu-piętrowy tort - oba piętra jadalne 🙂 Praca w małej - maksymalnie 7-osobowej grupie zapewni komfort i swobodę przy składaniu i dekorowaniu tortu. Na kursie skupimy się na takich pojęciach jak: Składanie tortu: pieczenie biszkoptu jasnego - cytrynowego i czekoladowego przygotowaniu różnych kremów przygotowaniu żelek przygotowaniu prażynek w dwóch smakach - palona czekolada i czekolada klasyczna tynkowanie pod masę…
Dowiedz się więcej »TORTY NOWOCZESNE (musowe – w polewie lustrzanej i zamszowane)
Zapraszamy na najnowszą edycję warsztatów z tortów nowoczesnych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Menu warsztatowe: 1. Krem migdałowy zapiekany z maliną/ chrupka/ żelka z liczi/ cremeux malinowy/ mus na białej czekoladzie z czarnym bzem 2. Biszkopt kakaowy z wiśnią/ cremeux wiśniowy…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI I BEZY
Serdecznie i słodko zapraszamy na temat, który był wyczekiwany przez wielu z Was 🙂 Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet. Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂 Kurs jest od podstaw. Program warsztatów: Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit pomarańczowe Makaronik XXL w wersji monoporcji - namelaka z cynamonem, karmelizowane jabłka, pate fruit…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.