Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

kwiecień 2025

MASA CUKROWA OD PODSTAW- figurki i dekoracje

kwiecień 7/09:30 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

Chcesz tworzyć figurki i dekoracje na swoje torty? Nie wiesz od czego zacząć? Jakiej masy użyć, narzędzi, barwników? Jak tworzyć proste, a efektowne figurki, a jak te trudniejsze?  Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z tortami lub już wykonujesz torty na zamówienia - dobrze wiesz, że klienci będą za chwilkę wymagać czegoś więcej 🙂 Kwiaty i toper nie zawsze wystarczy, szczególnie przy dziecięcych projektach 🙂 Jeśli myślisz, że masz "dwie lewe" ręce do figurek to trafiłaś/trafiłeś idealnie!  Wszystko od podstaw, krok po…

Dowiedz się więcej »

CAKE OR FAKE? Torty realistyczne

kwiecień 8/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

  Najnowszy trend wśród tortów zawitał także i do nas! Cake or fake - czyli torty artystyczne - realistyczne! Na warsztatach KAŻDY przygotuje tort w kształcie smażonego steka z ziemniakami w mundrkach oraz czosnkiem i ogórkiem w przekroju.  Zdradzimy wszystkie tajemnice, tak, abyście mogli przełożyć techniki na inne projekty. W programie: "STEK Z ZIEMNIAKAMI W MUNDURKACH, CZOSNKIEM I OGÓRKIEM" * wprowadzenie do tortów realistycznych- jak znajdować obiekty, jak się przygotować, na co zwracać uwagę, a co można pominąć ,* przygotowanie…

Dowiedz się więcej »

TARTY I SERNIKI

kwiecień 12/09:30 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez -  są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂  Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…

Dowiedz się więcej »

TORT PIĘTROWY KOLOS OD PODSTAW

kwiecień 13/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1800zł

Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotować kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić?  W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach Czyli solidna dawka wiedzy, doświadczenia i…

Dowiedz się więcej »

FUNDAMENTY WEGAŃSKIEGO CUKIERNICTWA

kwiecień 14/10:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1500zł

Jakie zamienni wegańskie wybrać?Jak przygotorwac idealne ciasto drożdżowe, kruche w wersji alternatywnej? Jakich stabilizatorów użyć?Jakiej śmietanki wegańskiej użyć?Jak przygotowac idealny pattissiere alternatywny? A jak zapiekany krem frangipane? Wszystkiego nauczysz się na Naszym kursie “Fundamenty wegańskiego cukiernictwa”, na które Cię serdecznie zapraszamy!Dowiesz się wielu cennych informacji. A CO NAJWAŻNIEJSZE - ZROZUMIESZ WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO, produkty, technologię! Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się od codzienności i miło spędzić czas…

Dowiedz się więcej »

TORTY I DESERY WEGAŃSKIE

kwiecień 15/10:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1500zł

Biszkopt wegański, kremy, żelki, wegańskie ciasto kruche, musy, ganache... cukiernictwo alternatywne to eksplozja możliwości! Wszystkiego nauczysz się na Naszym kursie “Wegańskie cukiernictwie torty i desery”, na które Cię serdecznie zapraszamy!Dowiesz się wielu cennych informacji. Dzięki temu stworzysz sobie bazę, która pomoże Ci z czasem tworzyć bardziej skomplikowane słodkości. Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się odcodzienności i miło spędzić czas - zapraszamy!JESTEŚMY DLA KAŻDEGO!I pamiętaj- nie ma…

Dowiedz się więcej »

Wielkanoc 🙂 Wesołych Świąt!

kwiecień 20/08:00 - 20:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8

Wesołych Świąt i do zobaczenia na warsztatach! 🙂

Dowiedz się więcej »

CROISSANTY, ROLLSY, PĄCZKI – ciasto francuskie, półfrancuskie i drożdżowe

kwiecień 26/09:30 - kwiecień 27/17:30
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1600zł

Zapraszamy na dwudniowe warsztaty z ciasta francuskiego i drożdżowego! Wiemy, że jest to temat długo wyczekiwany przez Was także nie pozostaje nam nic innego niż zaprosić Was na warsztaty! Kurs poprowadzi wybitny cukiernik Rafał Gajownik, koniecznie przeczytajcie jego bio poniżej! Wszystko od podstaw i wszystko zabieracie ze sobą 🙂    Menu:  -Brioche  -Bostock migdałowy z borówkami  -Bostock pistacjowy z wiśniami i różą  - Danishe z waniliowym kremem custurd  i gruszką  -Danishe z kokosowym kremem z solą i maliny  -Danish z Lemon…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE I TORTY MUSOWE W POLEWIE MIRROR GLAZE

kwiecień 28/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1200zł

  1.Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką 2. Tort red velvet z delikatnym kremem philadelphia z wanilią, galaretką z czerwonych owowców i malinowym biszkoptem financiera 3. Monoporcja: Mus prosecco, cremeux czarna porzeczka, biszkopt limonka z oliwą z pestek dyni 4. Monoporcja: Mus yuzu, kompot truskawkowy, cytrusowe sable breton Dekoracje 3D z czekolady, temperowanie, praca z folią gitarową    Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo w połączeniu z tradycją. Lubię łączyć tradycyjne desery, ciasta z nowymi technikami…

Dowiedz się więcej »

TORT KOMUNIJNY OD PODSTAW – 2-piętrowy z jadalną koronką

kwiecień 28/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1100zł

Warsztaty z tortu 2-piętrowego w temacie komunijnym z jadalną koronką, różańcem, kwiatami i toperem. Każdy przygotuje swój tort (złoży, wytynkuje) i postawi 2-piętrowy tort z dekoracją komunijną. To ostatni moment, aby dowiedzieć się wszystkiego o tortach i spokojnie zrealizować zamówienia komunijne Poznasz tynk odporny na pęknięcia, dosłownie idealny! dowiesz się jak składać tort piętrowy i samodzielnie złożysz swój tort wykonasz jadalną koronkę i różaniec z masy cukrowej  dowiesz się jakie masy cukrowe, barwniki i narzędzia potrzebujesz na start - tak,…

Dowiedz się więcej »
maj 2025

BEZA, SERNIKI I TARTY

maj 10/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez -  są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂  Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…

Dowiedz się więcej »

CZEKOLADA OD PODSTAW: dubajska, praliny, trufle, kule czekoladowe

maj 11/10:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

Chcesz zgłębić tajniki czekolady? Nauczyć się ją temperować? Poznać najlepsze jej gatunki, dowiedzieć się jak odpowiednio temperować i nadziewać? A może chcesz wprowadzić do swojej oferty pralinki czy popularne kule czekoladowe? Wszystkiego nauczysz się na Naszym kursie “Czekolada od podstaw”,                 na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się od codzienności i miło spędzić czas -…

Dowiedz się więcej »

MAKARONIKI NA 2 METODACH

maj 12/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

Makaroniki - poświęcimy im cały dzień i wykonamy je na dwóch metodach - sam/a zdecyduj, która jest dla Ciebie najlepsza!  🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Menu warsztatowe: wanilia / czarna porzeczka malina ganache / konfitura malinowa pomarańcz lotus       Justyna Rek
Pastry Chef  "LULU OLSZTYN" Przygotowuje profesjonalne, wyszukane bufety ze słodkościami dla najbardziej wymagających klientów na ważne życiowe i firmowe uroczystości. Współpracuje z restauracjami w…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE od podstaw

maj 17/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1200zł

Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich deserów będzie dla Ciebie za trudne? A może chcesz doszkolić się z techniki składania? Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)? Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki? A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu? Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli…

Dowiedz się więcej »

TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY

maj 18/09:30 - 17:30
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.