
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
TORTY I DESERY WEGAŃSKIE
Biszkopt wegański, kremy, żelki, wegańskie ciasto kruche, musy, ganache... cukiernictwo alternatywne to eksplozja możliwości! Wszystkiego nauczysz się na Naszym kursie “Wegańskie cukiernictwie torty i desery”, na które Cię serdecznie zapraszamy!Dowiesz się wielu cennych informacji. Dzięki temu stworzysz sobie bazę, która pomoże Ci z czasem tworzyć bardziej skomplikowane słodkości. Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się odcodzienności i miło spędzić czas - zapraszamy!JESTEŚMY DLA KAŻDEGO!I pamiętaj- nie ma…
Dowiedz się więcej »Wielkanoc 🙂 Wesołych Świąt!
Wesołych Świąt i do zobaczenia na warsztatach! 🙂
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE I TORTY MUSOWE W POLEWIE MIRROR GLAZE
1.Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką 2. Tort red velvet z delikatnym kremem philadelphia z wanilią, galaretką z czerwonych owowców i malinowym biszkoptem financiera 3. Monoporcja: Mus prosecco, cremeux czarna porzeczka, biszkopt limonka z oliwą z pestek dyni 4. Monoporcja: Mus yuzu, kompot truskawkowy, cytrusowe sable breton Dekoracje 3D z czekolady, temperowanie, praca z folią gitarową Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo w połączeniu z tradycją. Lubię łączyć tradycyjne desery, ciasta z nowymi technikami…
Dowiedz się więcej »TORT KOMUNIJNY OD PODSTAW – 2-piętrowy z jadalną koronką
Warsztaty z tortu 2-piętrowego w temacie komunijnym z jadalną koronką, różańcem, kwiatami i toperem. Każdy przygotuje swój tort (złoży, wytynkuje) i postawi 2-piętrowy tort z dekoracją komunijną. To ostatni moment, aby dowiedzieć się wszystkiego o tortach i spokojnie zrealizować zamówienia komunijne Poznasz tynk odporny na pęknięcia, dosłownie idealny! dowiesz się jak składać tort piętrowy i samodzielnie złożysz swój tort wykonasz jadalną koronkę i różaniec z masy cukrowej dowiesz się jakie masy cukrowe, barwniki i narzędzia potrzebujesz na start - tak,…
Dowiedz się więcej »BEZA, SERNIKI I TARTY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE od podstaw
Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich deserów będzie dla Ciebie za trudne? A może chcesz doszkolić się z techniki składania? Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)? Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki? A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu? Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji. Jeśli…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »CAKE OR FAKE? Torty realistyczne
Najnowszy trend wśród tortów zawitał także i do nas! Cake or fake - czyli torty artystyczne - realistyczne! Na warsztatach KAŻDY przygotuje tort w kształcie smażonego steka z ziemniakami w mundrkach oraz czosnkiem i ogórkiem w przekroju. Zdradzimy wszystkie tajemnice, tak, abyście mogli przełożyć techniki na inne projekty. W programie: "STEK Z ZIEMNIAKAMI W MUNDURKACH, CZOSNKIEM I OGÓRKIEM" * wprowadzenie do tortów realistycznych- jak znajdować obiekty, jak się przygotować, na co zwracać uwagę, a co można pominąć ,* przygotowanie…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
Zaczynasz przygodę z cukiernictwem i potrzebujesz poukładać sobie wiedzę cukierniczą? Chcesz poznać substancje żelujące i ich różnice? Potrzebna Ci dawka wiedzy z rodzaju mąk? Nie wiesz jakie produkty będą dobre jakościowo? A może chcesz się dowiedzieć jakie sprzęty przydadzą Ci się do dalszego rozwijania swojej słodkie pasji? Czym się różni krem od musu? Jak pracować z ciastem kruchym? Jak prawidłowo przygotować bezę? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać czy wyceniać nasze słodkości? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Podstawy cukiernictwa”, na…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ – desery & organizacja
Nie wiesz jakie desery idealnie sprawdzą się na słodkim stole? Od czego w ogóle zacząć tworzyć ofertę? Chcesz nauczyć się planowania od podstaw realizacji słodkiego stołu – od wyboru koncepcji po finalną aranżację? Nie wiesz jak wyeksponować wizualnie swoje słodkości? A może potrzebujesz nauczyć się organizowania czasu pracy? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Słodki stół”, na które Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się wielu cennych informacji, nauczysz się na naszych błędach i zrobisz krok milowy w swoim rozwoju! Jeśli…
Dowiedz się więcej »LUKROWANE CIASTECZKA OD A DO Z od podstaw
Poziom: początkujący i średniozaawansowany CZĘŚĆ I – WPROWADZENIE I TEORIA Powitanie uczestników, prezentacja prowadzącej Przedstawienie planu warsztatów Omówienie narzędzi i materiałów Prezentacja 4 wzorów ciastek do dekoracji (2 ślubne, 1 dziecięcy, 1 topper) CZĘŚĆ II – LUKIER KRÓLEWSKI OD PODSTAW Pokaz przygotowania lukru Barwienie lukru barwnikami (techniki, rodzaje barwników) Konsystencje lukru: o Konturowy (gęsty) o Wypełniający (rzadszy) o Do detali 3D (bardzo gęsty) CZĘŚĆ III – ĆWICZENIA NA SZABLONACH Linie,…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Tynkowanie to dla Ciebie zmora? Chcesz nauczyć się piec torty lub podszlifować umiejętności, aby nie wychodziła Ci “beczka”? Potrzebujesz pro-tipu na stabilne biszkopty i kremy? A może chcesz poznać ciekawe połączenia smakowe? Tego wszystkiego nauczysz się na naszym kursie “Tort od podstaw”, na który Cię serdecznie zapraszamy! Dowiesz się jak upiec idealny biszkopt, przygotować pyszne kremy, żelkę i prażynkę do tortu. KAŻDY SKŁADA, TYNKUJE I DEKORUJE SWÓJ TORT !! A poźniej każdy wraca z nim do domu 🙂 Jeśli zaczynasz…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
Zaczynasz przygodę z cukiernictwem i potrzebujesz poukładać sobie wiedzę cukierniczą? Chcesz poznać substancje żelujące i ich różnice? Potrzebna Ci dawka wiedzy z rodzaju mąk? Nie wiesz jakie produkty będą dobre jakościowo? A może chcesz się dowiedzieć jakie sprzęty przydadzą Ci się do dalszego rozwijania swojej słodkie pasji? Czym się różni krem od musu? Jak pracować z ciastem kruchym? Jak prawidłowo przygotować bezę? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać czy wyceniać nasze słodkości? Wszystkiego nauczysz się na Naszym dwudniowym kursie “Podstawy cukiernictwa”, na…
Dowiedz się więcej »nowość : TEKSTURY – METODY DEKOROWANIA TORTÓW
TEKSTURY to kurs, który rozwiąże Twoje problemy dekoratorskie i wzniesie na nowy poziom tortowy! To prawdziwa uczta kreatywności – nauczysz się, jak za pomocą prostych technik stworzyć niesamowite efekty wizualne i dotykowe na swoich wypiekach. Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu "TEKSTURY"? Każdy uczestnik przygotowuje swoją zestaw składający się z 8 różnych tekstur – watercolour, efekt drewna, zamsz, jedalna koronka, efekt kafelek, fala z papieru ryżowego, futerko, jadalny materiał Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka – to nie pokaz,…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE I TORTY MUSOWE z Justyną Sekundą
Odkryj sztukę nowoczesnego cukiernictwa i odmień swoje życie! Ten ekskluzywny kurs to coś więcej niż tylko nauka – to możliwość zdobycia nowych umiejętności, które otworzą przed Tobą zupełnie nowe możliwości zawodowe i osobiste. Justyna Sekunda, mistrzyni cukiernictwa, podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem, abyś mogła osiągnąć sukces w świecie słodkości. Warsztaty są od podstaw i trwają 2 dni 🙂 PRZYGOTUJEMY ŁĄCZNIE 8 RÓŻNYCH KOMPOZYCJI SMAKOWYCH, A WIĘC RÓŻNYCH SMAKÓW I TEKSTUR 🙂 MUSY, CHRUPKI, COULIS, ŻELKA, CREMEUX, SPODY DO MONOPORCJI,…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.