Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

grudzień 2024

SŁODKI STÓŁ – desery & organizacja

2 grudnia 2024/08:00 - 19:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1100zł

Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń…

Dowiedz się więcej »

WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO

7 grudnia 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Wegańskie cukiernictwo to ocean możliwości! Przyjdź na warsztaty i przekonaj się sam/a! Brownie, ciasto kruche, musy, galaretki i kremy. Nasze warsztaty to nie tylko nietuzinkowe smaki i rozwiązania, ale mnóstwo inspiracji. Nasza misja to nauczyć Was pracy z tematem, ale też własne tworzenie smaków.  Kurs od podstaw, zapraszamy!  Warsztatowe menu: - Brownie z batatów/orzechowy krem czekoladowy/galaretka z marakui  - Tarta z kremem frangipane z ryżem/kokosowy krem z malibu/brzoskwinie  - Sernik z białą czekoladą/kruche czekoladowe ciasto/owoce  - Mus śliwkowy na bazie…

Dowiedz się więcej »

TORTY KOLOSY MUSOWE + CZEKOLADA 3D! Tego jeszcze nie ma w Polsce!

8 grudnia 2024/09:00 - 18:30
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1200zł

 Torty musowe - inaczej nowoczesne. To eksplozja smaków, struktur i możliwości! Łączenie smaków, różnice w pracy z substancjami żelującymi, komponowanie smaków, stawianie piętrowego - KOLOSA - tortu musowego oraz dekorowanie czekoladą! Tego wszystkiego nauczycie się podczas całodniowych warsztatów z Rafałem! Warsztaty są od podstaw, serdecznie zapraszamy 🙂  TAKIEGO KURSU JESZCZE NIE MA W POLSCE!  Menu: Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką  Tort  waniliowy diplomat, żelka wiśniowa, pieczony mus czekoladowy z pomarańczą    Dekoracje…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE W POLEWIE LUSTRZANEJ od podstaw

9 grudnia 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Monoporcje świąteczne z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji!  Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery!  Zapraszamy! Kurs od podstaw 🙂 To idealny moment, aby przygotować się do oferty świątecznej! Menu warsztatowe: 1) Mus z mleczka makowego, cremeux ze śliwki, piernik, konfitura śliwkowa  2) Mus z orzecha laskowego, wiśniowy kompot z czerwonym winem, biszkopt molleux  3) Brownie z ganache cynamonowym i skórką z pomarańczy, roche…

Dowiedz się więcej »

PODSTAWY CUKIERNICTWA

13 grudnia 2024/09:00 - 14 grudnia 2024/17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1300zł

To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań  i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć?    MENU WARSZTATOWE:  TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…

Dowiedz się więcej »

TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY

15 grudnia 2024/09:00 - 17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

      Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE W ZAMSZU od podstaw

16 grudnia 2024/09:00 - 18:30
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łączyć smaki? Czym i jak żelować? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem doświadczonego cukiernika! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂    Warsztatowe menu: 1.Mus: jogurt-biała czekolada / compote truskawka-rabarar-bazylia / biszkopt waniliowy z malinami 2. Mus: palona biała czekolada z prażynką / namelaka baileys / karmel / biszkopt waniliowy / sable 3. Mus: czekoladowy z orzechem laskowym / namelaka biała czekolada…

Dowiedz się więcej »
luty 2025

CZEKOLADA od podstaw: DUBAJSKA, PRALINY, TRUFLE, KULE CZEKOLADOWE

luty 16/09:00 - 18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

Zapraszamy na przepyszne warsztaty z czekolady od podstaw 🙂 Temperowanie, wylewanie, nadzienia, barwienie. Ten dzień na długo zapamiętacie! A w menu: czekolada z bakaliami czekolada dubajska praliny trufle kule czekoladowe       Justyna Rek
Pastry Chef  "LULU OLSZTYN" Przygotowuje profesjonalne, wyszukane bufety ze słodkościami dla najbardziej wymagających klientów na ważne życiowe i firmowe uroczystości. Współpracuje z restauracjami w celu udoskonalania menu ze słodkościami, a także prowadzę szkolenia dla firm i amatorów cukiernictwa. Moje stylizacje wyróżnia precyzja i dbałość o najmniejsze detale. Jestem absolwentką University…

Dowiedz się więcej »

SŁODKI STÓŁ od podstaw – desery & organizacja

luty 17/09:00 - luty 18/18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
2000zł

Poznaj tajniki tworzenia pysznych i efektownych słodkich stołów, które zachwycą Twoich klientów smakiem i wyglądem. Dlaczego warto wziąć udział w tym szkoleniu? 1. Kompleksowa wiedza i praktyka * Dowiesz się, jak od podstaw zaplanować realizację słodkiego stołu – od wyboru koncepcji po finalną aranżację. * Poznasz rodzaje słodkości, jakie najlepiej sprawdzają się na słodkich stołach – nauczysz się przygotowywać m.in. desery musowe- monoporcje, ptysie, mini eklery, pana cotta, tarteletki, makaroniki, mini bezy pavlowe, cake pops/cakesicle, mini brownie z kremem earl…

Dowiedz się więcej »

MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY

luty 22/10:00 - 16:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
900zł

Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i złożymy torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata, a…

Dowiedz się więcej »

TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY

luty 23/09:30 - 17:30
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

      Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂     To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej…

Dowiedz się więcej »
marzec 2025

MONOPORCJE I TORTY MUSOWE by JUSTYNA SEKUNDA

marzec 1/09:00 - marzec 2/18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
3500zł

Odkryj sztukę nowoczesnego cukiernictwa i odmień swoje życie! Ten ekskluzywny kurs to coś więcej niż tylko nauka – to możliwość zdobycia nowych umiejętności, które otworzą przed Tobą zupełnie nowe możliwości zawodowe i osobiste. Justyna Sekunda, mistrzyni cukiernictwa, podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem, abyś mogła osiągnąć sukces w świecie słodkości. Warsztaty są od podstaw i trwają 2 dni 🙂  Co zyskasz uczestnicząc w szkoleniu? 1. Nauka perfekcyjnych technik cukierniczych: • Tworzenie idealnego zamszu na tortach i monoporcjach: • Zamsz w…

Dowiedz się więcej »

PODSTAWY CUKIERNICTWA

marzec 3/10:00 - marzec 4/18:00
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1600zł

To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań  i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć?    MENU WARSZTATOWE:  TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE I SERNIKI na Wielkanoc

marzec 8/09:00 - 17:30
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1000zł

   1. Sernik karmelowy z toffee z marakują, sezam 2. Sernik baskijski pistacjowy w stylu Dubajskim w cieście półfrancuskim 3. Tort red velvet z delikatnym kremem philadelphia z wanilią, galaretką z czerwonych owowców i malinowym biszkoptem financiera 4. Mus prosecco, cremeux czarna porzeczka, biszkopt limonka z oliwą z pestek dyni 5. Mus yuzu, kompot truskawkowy, cytrusowe sable breton    Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo w połączeniu z tradycją. Lubię łączyć tradycyjne desery, ciasta z nowymi technikami i ciekawymi połączeniami smakowymi, często z wykorzystaniem warzyw.…

Dowiedz się więcej »

CIASTO FRANCUSKIE I DROŻDŻOWE – croissanty, rollsy, brioche, drożdżówki i pączki

marzec 9/09:30 - marzec 10/17:30
Starogard Gdański, ul. Paderewskiego 8
1600zł

Zapraszamy na dwudniowe warsztaty z ciasta francuskiego i drożdżowego! Wiemy, że jest to temat długo wyczekiwany przez Was także nie pozostaje nam nic innego niż zaprosić Was na warsztaty! Kurs poprowadzi wybitny cukiernik Rafał Gajownik, koniecznie przeczytajcie jego bio poniżej! Wszystko od podstaw i wszystko zabieracie ze sobą 🙂    Menu:  -Brioche  -Bostock migdałowy z borówkami  -Bostock pistacjowy z wiśniami i różą  - Danishe z waniliowym kremem custurd  i gruszką  -Danishe z kokosowym kremem z solą i maliny  -Danish z Lemon…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.