
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
TORT W MASIE CUKROWEJ
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania tortu w masie cukrowej. Kurs jest OD PODSTAW i składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach 🙂 Przebieg warsztatów: Przygotowanie tortu: 1. Pieczenie i nasączanie biszkoptu. 2. Żelka, chrupka i 2 kremy. 3. Tynkowanie. Przygotowanie dekoracji: 1. Barwienie masy cukrowej i wyrabianie. 2. Obkładanie masą cukrową dodatkowych…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE DESERY + FIT
Nareszcie są! Wegańskie desery w wersji fit oraz klasycznej, czyli po prostu wegańskie 😉 Poznacie wszystkie tajemnice wegańskich i fit słodkości. Na warsztatach będziecie pracować na wegańskim maśle, które sami zrobicie! Do tego wegański słony karmel i cała masa kremów, żelek. spodów, polew. Niech wyobraźnia szaleje! Co tu dużo pisać, co tu dużo mówić - zdjęcia mówią same za siebie. Wszystko zabieracie do domu 🙂 Program słodkości wegańskich: Pieczone donuty z malinowym lukrem Tartaletka pistacjowa z malinową żelką Tartaletka…
Dowiedz się więcej »TORTY WEGAŃSKIE
Podczas warsztatów nauczycie się jak tworzyć wegańskie torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Smaki tortów: 1. Wanilia/ malina 2. Wanilia / kakao / karmel bananowy / orzech / budyń 3. Pistacja / wanilia / truskawka 4. Cynamon / piernik / czekolada / …
Dowiedz się więcej »TRADYCYJNE ŚWIĄTECZNE WYPIEKI
Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową czy szarlotkę? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy podczas świąt! Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z solonym karmelem makowiec na biszkopcie roladę makową keks wilgotny i szybki piernik z bakaliami babkę cytrynową z lukrem świąteczny tort marchewkowy z bakaliami i cynamonem tort choinkę z…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI I BEZY – nowy kurs! 🙂
Serdecznie i słodko zapraszamy na nowy temat warsztatów w naszej Akademii! Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet 🙂 Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂 Kurs jest od podstaw. Program warsztatów: Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit pomarańczowe Makaronik waniliowy Makaronik XXL w wersji monoporcji - namelaka z cynamonem, karmelizowane…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE – smaki i dekoracje na święta
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂 Wszystko zabieracie ze sobą do domu Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja czapka Mikołaja: żelka z brusznicy/ mus…
Dowiedz się więcej »TORT TYNKOWANY – DRIP CAKE- edycja świąteczna
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, tynkować ( o taaak! to przede wszystkim! ), ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE TORTY
Podczas warsztatów nauczycie się jak tworzyć wegańskie torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Smaki tortów: 1. Wanilia/ malina 2. Wanilia / kakao / karmel bananowy / orzech / budyń 3. Pistacja / wanilia / truskawka 4. Cynamon / piernik / czekolada / …
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE – smaki i dekoracje na święta
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂 Wszystko zabieracie ze sobą do domu Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja czapka Mikołaja: żelka z brusznicy/ mus…
Dowiedz się więcej »TORT TYNKOWANY – DRIP CAKE – wersja świąteczna
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, tynkować ( o taaak! to przede wszystkim! ), ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO…
Dowiedz się więcej »TORTY NOWOCZESNE (MUSOWE)
Zapraszamy na najnowszą edycję warsztatów z tortów nowoczesnych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: Tort piętrowy: biszkopt migdałowy joconde z limonką/ żelka truskawka - limonka/ curd cytryna - limonka/ mus solona pistacja/ krem angielski/ mirror glaze marmurkowy/ obręcze z czekolady +…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE FOREMKOWE
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Zdjęcia są podglądowe, aby pokazać technikę kursu i pochodzą z kursu z Kasią…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad…
Dowiedz się więcej »SŁODKIE WARSZTATY DLA NASTOLATKÓW (12-13 LAT)
Zapraszamy nastolatków na przepyszną przygodę z cukiernictwem! Lubisz spędzać czas w kuchni? Pomagasz rodzicom, babciom i prosisz o więcej? Te warsztaty pozwolą Ci poznać cukiernictwo bliżej i zaskoczyć rodzinę nowymi umiejętnościami! Zapraszamy na 3 godzinne warsztaty nastolatków w wieku między 12 a 13 rokiem życia. Wraz z Dianą z cukierni "Więcej" wspólnie przygotujecie: amerykański ciasteczka czekoladowe serniczki na ciepło z 3 sosami i lodami (i zjecie na miejscu 😀 ) maślane bułeczki z kruszonką Praca w miłej, słodkiej atmosferze będzie…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.