
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
WYPIEKI
Zapraszamy wszystkich na nowe szkolenie Wypieki 2021, które poprowadzi dla Was Kamil Szulc. Na szkoleniu poznacie oraz nauczycie się jak przygotować klasyczne wypieki z nowoczesnym twistem. Francuskie klasyki i nie tylko, ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, sprawdźcie koniecznie pełen program! Atmosfera bez nadęcia, za to z pełną zajawką! Program szkolenia: Financiere orzech laskowy / palone masło/ karmel Magdalenka / cytryna / mak Brownie/ cookies / orzech ziemny Baba / marakuja / maliny Kouglof / czekolada/ pomarańcza Brioche tropezienne / kwiat pomarańczy / wanilia…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ I SŁODKOŚCI OD PODSTAW
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu w stylu romantycznym, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko 😀 ) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Warsztatowe menu: brownie w polewie czekoladowej z kremem zabajone i dekroacją z czekolady…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby…
Dowiedz się więcej »LUKROWANE CIASTECZKA I TOPER
Podczas warsztatów nauczysz się piec perfekcyjne pierniki pod topery, ale też dekorować ciasteczka. Poznasz tajemnice i techniki zdobienia w temacie lukru królewskiego. Przygotujesz lukier i poznasz jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu wykona swój toper z misiem oraz napis. Obiecujemy, że każdy sobie poradzi! 🙂 Będziesz pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Tobą odkryte 🙂 Poznasz techniki, które dadzą Ci możliwości zdobienia ciastek na różne…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Musy, żelki, compote, sable migdałowe, krem angielski, polewa lustrzana (mirror glaze) czy zamsz ( ten gotowy - który wybrać i ten samorobny). Powiemy wszystko! Kurs, tak jak pozostałe, jest od podstaw 🙂 Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu…
Dowiedz się więcej »BEZY I EKLERY (CIASTO PARZONE)
Na tych warsztatAch poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 Dowiecie się wszystkiego na temat wytwarzania bezowych słodkości, jak również z ciasta parzonego. Do tego kremy, kompozycje smakowe i dekoracje! Warsztaty są idealne, aby urozmaicić menu kawiarni czy deserów na przyjęcie rodzinne 🙂 Kurs jest od podstaw, słodko zapraszamy! Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji. 2. Przygotowanie i wypiek rożnych rodzai bez. 3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów. 4. Wprowadzenie…
Dowiedz się więcej »TORTY NOWOCZESNE (MUSOWE)
Zapraszamy na najnowszą edycję warsztatów z tortów nowoczesnych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: Tort piętrowy: biszkopt migdałowy joconde z limonką/ żelka truskawka - limonka/ curd cytryna - limonka/ mus solona pistacja/ krem angielski/ mirror glaze marmurkowy/ obręcze z czekolady +…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Musy, żelki, compote, sable migdałowe, krem angielski, polewa lustrzana (mirror glaze) czy zamsz ( ten gotowy - który wybrać i ten samorobny). Powiemy wszystko! Kurs, tak jak pozostałe, jest od podstaw 🙂 Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu…
Dowiedz się więcej »TORT TYNKOWANY – DRIP CAKE
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, tynkować ( o taaak! to przede wszytskim! ), ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO…
Dowiedz się więcej »TORT W MASIE CUKROWEJ
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania tortu w masie cukrowej. Kurs jest OD PODSTAW i składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach 🙂 Przebieg warsztatów: Przygotowanie tortu: 1. Pieczenie i nasączanie biszkoptu. 2. Żelka, chrupka i 2 kremy. 3. Tynkowanie. Przygotowanie dekoracji: 1. Barwienie masy cukrowej i wyrabianie. 2. Obkładanie masą cukrową dodatkowych…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby…
Dowiedz się więcej »TORTY NOWOCZESNE (MUSOWE)
Zapraszamy na najnowszą edycję warsztatów z tortów nowoczesnych jednopoziomowych oraz dwu-piętrowych! Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: Tort piętrowy: biszkopt migdałowy joconde z limonką/ żelka truskawka - limonka/ curd cytryna - limonka/ mus solona pistacja/ krem angielski/ mirror glaze marmurkowy/ obręcze z czekolady +…
Dowiedz się więcej »TORT TYNKOWANY – DRIP CAKE
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, tynkować ( o taaak! to przede wszytskim! ), ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO…
Dowiedz się więcej »TORTY PIĘTROWE – SKŁADANIE, DEKOROWANIE, KNOW-HOW
Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy! Praca w grupie 6- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3 To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. Na każdej…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ I SŁODKOŚCI OD PODSTAW
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu w stylu romantycznym, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko 😀 ) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Warsztatowe menu: brownie w polewie czekoladowej z kremem zabajone i dekroacją z czekolady…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.