
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MONOPORCJE I SERNIKI na Wielkanoc
1. Sernik karmelowy z toffee z marakują, sezam 2. Sernik baskijski pistacjowy w stylu Dubajskim w cieście półfrancuskim 3. Tort red velvet z delikatnym kremem philadelphia z wanilią, galaretką z czerwonych owowców i malinowym biszkoptem financiera 4. Mus prosecco, cremeux czarna porzeczka, biszkopt limonka z oliwą z pestek dyni 5. Mus yuzu, kompot truskawkowy, cytrusowe sable breton Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo w połączeniu z tradycją. Lubię łączyć tradycyjne desery, ciasta z nowymi technikami i ciekawymi połączeniami smakowymi, często z wykorzystaniem warzyw.…
Dowiedz się więcej »CIASTO FRANCUSKIE I DROŻDŻOWE – croissanty, rollsy, brioche, drożdżówki i pączki
Zapraszamy na dwudniowe warsztaty z ciasta francuskiego i drożdżowego! Wiemy, że jest to temat długo wyczekiwany przez Was także nie pozostaje nam nic innego niż zaprosić Was na warsztaty! Kurs poprowadzi wybitny cukiernik Rafał Gajownik, koniecznie przeczytajcie jego bio poniżej! Wszystko od podstaw i wszystko zabieracie ze sobą 🙂 Menu: -Brioche -Bostock migdałowy z borówkami -Bostock pistacjowy z wiśniami i różą - Danishe z waniliowym kremem custurd i gruszką -Danishe z kokosowym kremem z solą i maliny -Danish z Lemon…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE od podstaw
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łączyć smaki? Czym i jak żelować? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem doświadczonego cukiernika! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1.Mus: jogurt-biała czekolada / compote truskawka-rabarar-bazylia / biszkopt waniliowy z malinami 2. Mus: palona biała czekolada z prażynką / namelaka baileys / karmel / biszkopt waniliowy / sable 3. Mus: czekoladowy z orzechem laskowym / namelaka biała czekolada…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »CIASTA ŚWIATA
Zapraszamy na przepyszną edycję warsztatów z ciast świata! Jesteśmy pewni, że te pozycje pokochacie równie mocno co inne tematy 🙂 Obiecujemy, że do tych receptur będziecie często wracać - bez znaczenia czy w domowym zaciszu czy aby urozmaicić ofertę 🙂 Poznajcie Dianę - finalistę 2. edycji Masterchefa - niebywale barwną i wesołą osobę 🙂 To będzie kolejna dawka ogromnej wiedzy i pozytywnej energii! Warsztatowe menu: strucel wiedeński red velvet miodownik szwarcwaldzki tort z wiśniami tiramisu Prowadząca: Diana Jajkowska Diana…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA od podstaw: DUBAJSKA, PRALINY, TRUFLE, KULE CZEKOLADOWE
Zapraszamy na przepyszne warsztaty z czekolady od podstaw 🙂 Temperowanie, wylewanie, nadzienia, barwienie. Ten dzień na długo zapamiętacie! A w menu: czekolada z bakaliami czekolada dubajska praliny trufle kule czekoladowe Justyna Rek Pastry Chef "LULU OLSZTYN" Przygotowuje profesjonalne, wyszukane bufety ze słodkościami dla najbardziej wymagających klientów na ważne życiowe i firmowe uroczystości. Współpracuje z restauracjami w celu udoskonalania menu ze słodkościami, a także prowadzę szkolenia dla firm i amatorów cukiernictwa. Moje stylizacje wyróżnia precyzja i dbałość o najmniejsze detale. Jestem absolwentką University of…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ od podstaw – desery & organizacja
Poznaj tajniki tworzenia pysznych i efektownych słodkich stołów, które zachwycą Twoich klientów smakiem i wyglądem. Dlaczego warto wziąć udział w tym szkoleniu? 1. Kompleksowa wiedza i praktyka * Dowiesz się, jak od podstaw zaplanować realizację słodkiego stołu – od wyboru koncepcji po finalną aranżację. * Poznasz rodzaje słodkości, jakie najlepiej sprawdzają się na słodkich stołach – nauczysz się przygotowywać m.in. desery musowe- monoporcje, ptysie, mini eklery, pana cotta, tarteletki, makaroniki, mini bezy pavlowe, cake pops/cakesicle, mini brownie z kremem earl…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? MENU WARSZTATOWE: TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i złożymy torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata, a…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »MASA CUKROWA OD PODSTAW- figurki i dekoracje
Chcesz tworzyć figurki i dekoracje na swoje torty? Nie wiesz od czego zacząć? Jakiej masy użyć, narzędzi, barwników? Jak tworzyć proste, a efektowne figurki, a jak te trudniejsze? Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z tortami lub już wykonujesz torty na zamówienia - dobrze wiesz, że klienci będą za chwilkę wymagać czegoś więcej 🙂 Kwiaty i toper nie zawsze wystarczy, szczególnie przy dziecięcych projektach 🙂 Jeśli myślisz, że masz "dwie lewe" ręce do figurek to trafiłaś/trafiłeś idealnie! Wszystko od podstaw, krok po…
Dowiedz się więcej »CAKE OR FAKE? Torty realistyczne
Najnowszy trend wśród tortów zawitał także i do nas! Cake or fake - czyli torty artystyczne - realistyczne! Na warsztatach KAŻDY przygotuje tort w kształcie smażonego steka z ziemniakami w mundrkach oraz czosnkiem i ogórkiem w przekroju. Zdradzimy wszystkie tajemnice, tak, abyście mogli przełożyć techniki na inne projekty. W programie: "STEK Z ZIEMNIAKAMI W MUNDURKACH, CZOSNKIEM I OGÓRKIEM" * wprowadzenie do tortów realistycznych- jak znajdować obiekty, jak się przygotować, na co zwracać uwagę, a co można pominąć ,* przygotowanie…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »TORT PIĘTROWY KOLOS OD PODSTAW
Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotować kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach Czyli solidna dawka wiedzy, doświadczenia i…
Dowiedz się więcej »FUNDAMENTY WEGAŃSKIEGO CUKIERNICTWA
Jakie zamienni wegańskie wybrać?Jak przygotorwac idealne ciasto drożdżowe, kruche w wersji alternatywnej? Jakich stabilizatorów użyć?Jakiej śmietanki wegańskiej użyć?Jak przygotowac idealny pattissiere alternatywny? A jak zapiekany krem frangipane? Wszystkiego nauczysz się na Naszym kursie “Fundamenty wegańskiego cukiernictwa”, na które Cię serdecznie zapraszamy!Dowiesz się wielu cennych informacji. A CO NAJWAŻNIEJSZE - ZROZUMIESZ WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO, produkty, technologię! Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe, rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się od codzienności i miło spędzić czas…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.