
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
Tradycyjne świąteczne ciasta
Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową, szarlotkę czy sernik? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świętach! Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z mąką brownie bez mąki 🙂 z kremem cynamonowym i sosem żurawinowym makowiec na biszkopcie roladę makową keks piernik dojrzewający wilgotny i szybki piernik przekładany kremem waniliowym cupcakesy z…
Dowiedz się więcej »Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaertką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z krusoznką i nadzieniem z marakuji, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, makaroniki na…
Dowiedz się więcej »Monoporcje – smaki i dekoracje w wersji świątecznej
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂 Wszystko zabieracie ze sobą do domu Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja…
Dowiedz się więcej »Drip cake love – tort tynkowany – edycja świąteczna
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu, nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy i żelki, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy. NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Jest to edycja świąteczna kursu, która…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…
Dowiedz się więcej »Tradycyjne świąteczne wypieki
Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową, szarlotkę czy sernik? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świętach! Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z mąką brownie bez mąki 🙂 z kremem cynamonowym i sosem żurawinowym makowiec na biszkopcie roladę makową keks piernik dojrzewający wilgotny i szybki piernik przekładany kremem waniliowym cupcakesy z…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…
Dowiedz się więcej »Wegańskie torty i ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i żelką…
Dowiedz się więcej »Wegańskie desery w wersji fit i klasycznej
Nareszcie są! Wegańskie desery w wersji fit oraz klasycznej, czyli po prostu wegańskie 😉 Co tu dużo pisać, co tu dużo mówić - zdjęcia mówią same za siebie. Wszystko zabieracie do domu. Jedyny termin w tym roku, kolejne edycje po 1.01.2022. Program słodkości wegańskich: Tartaletka czekoladowo-orzechowa z frużeliną z czarnej porzeczki Tartaletka pistacjowo-malinowa Pavlova z kremem mango-marakuja Cakeiscles słony karmel Wegańskie masło <3 <3 Program słodkości wegańskich w wersji fit: Fit tartaletka cytrynowa z bazyliowym kremem Fit sernik…
Dowiedz się więcej »Lukrowane topery
Podczas warsztatów nauczysz się piec perfekcyjne pierniki pod topery, ale też dekorować ciasteczka. Poznasz tajemnice i techniki zdobienia w temacie lukru królewskiego. Przygotujesz lukier i poznasz jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu wykona swój toper z misiem oraz napis. Obiecujemy, że każdy sobie poradzi! 🙂 Będziesz pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Tobą odkryte 🙂 Poznasz techniki, które dadzą Ci możliwości zdobienia ciastek na…
Dowiedz się więcej »Monoporcje
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. 2. Pieczenie spodów, przygotowywanie nadzień i kremów. 3. Składanie monoporcji. 4. Przygotowywanie polew. 5. Dekorowanie, oblewanie, zamszowanie. Warsztatowe menu: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Warsztaty…
Dowiedz się więcej »Wypieki
Zapraszamy wszystkich na nowe szkolenie Wypieki 2021, które poprowadzi dla Was Kamil Szulc. Na szkoleniu poznacie oraz nauczycie się jak przygotować klasyczne wypieki z nowoczesnym twistem. Francuskie klasyki i nie tylko, ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, sprawdźcie koniecznie pełen program! Atmosfera bez nadęcia, za to z pełną zajawką! Program szkolenia: Financiere orzech laskowy / palone masło/ karmel Magdalenka / cytryna / mak Brownie/ cookies / orzech ziemny Baba / marakuja / maliny Kouglof / czekolada/ pomarańcza Brioche tropezienne / kwiat pomarańczy / wanilia…
Dowiedz się więcej »Tort tynkowany – drip cake
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów: 1.…
Dowiedz się więcej »Torty piętrowe – składanie, dekorowanie, know-how
Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy! Praca w grupie 4- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3 To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. …
Dowiedz się więcej »Bezy i ciasto parzone
Na tych warsztatch poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaretką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z kruszonką i nadzieniem z marakui, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.