Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

wrzesień 2021

Drip cake love – tort tynkowany

12 września 2021/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.            Przebieg warsztatów: 1.…

Dowiedz się więcej »

Torty weselne – składanie, dekorowanie, know-how

13 września 2021/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1500zł

    Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy!   Praca w grupie 4- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3  To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu.  …

Dowiedz się więcej »

Wegańskie torty i ciasta

18 września 2021/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

  Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i żelką…

Dowiedz się więcej »

Bezy, ciasto parzone i makaroniki

19 września 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaertką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z krusoznką i nadzieniem z marakuji, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, makaroniki na…

Dowiedz się więcej »

Tort w masie cukrowej

25 września 2021/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
750zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania tortu w masie cukrowej. Kurs jest OD PODSTAW i składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach 🙂  Przebieg warsztatów: Przygotowanie tortu:  1. Pieczenie i nasączanie biszkoptu. 2. Żelka, chrupka i 2 kremy. 3. Tynkowanie. Przygotowanie dekoracji: 1. Barwienie masy cukrowej i wyrabianie. 2. Obkładanie masą cukrową dodatkowych…

Dowiedz się więcej »

Tarty i serniki

26 września 2021/09:30 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje i czekolada

27 września 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!      Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. Warsztatowe menu:   Monoporcje: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Praliny: earl grey malinowo-czekoladowe karmelowe…

Dowiedz się więcej »
październik 2021

Torty nowoczesne

2 października 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.     Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje i czekolada

3 października 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!      Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. Warsztatowe menu:   Monoporcje: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Praliny: earl grey malinowo-czekoladowe karmelowe…

Dowiedz się więcej »

Piętrowy tort musowy z makaronikami i kwiatem z czekolady

4 października 2021/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1200zł

    Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat  z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki. Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort  do domu 🙂  Kurs jest poziomem podstawowym 🙂  Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 6-osobowej grupie. Przebieg warsztatów: Wstęp, know - how musowych tortów piętrowych. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów…

Dowiedz się więcej »

Wypieki

9 października 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Zapraszamy wszystkich na nowe szkolenie Wypieki 2021, które poprowadzi dla Was Kamil Szulc. Na szkoleniu poznacie oraz nauczycie się jak przygotować klasyczne wypieki z nowoczesnym twistem. Francuskie klasyki i nie tylko, ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, sprawdźcie koniecznie pełen program! Atmosfera bez nadęcia, za to z pełną zajawką! Program szkolenia: Financiere orzech laskowy / palone masło/ karmel Magdalenka / cytryna / mak Brownie/ cookies / orzech ziemny Baba / marakuja / maliny Kouglof / czekolada/ pomarańcza Brioche tropezienne / kwiat pomarańczy / wanilia…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love – tort tynkowany

10 października 2021/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.            Przebieg warsztatów: 1.…

Dowiedz się więcej »

Torty weselne, piętrowe – składanie, smaki, dekorowanie, know-how

11 października 2021/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1500zł

    Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy!   Praca w grupie 4- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3  To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu.  …

Dowiedz się więcej »

Tort w masie cukrowej

16 października 2021/09:00 - 17:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
750zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania tortu w masie cukrowej. Kurs jest OD PODSTAW i składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach 🙂  Przebieg warsztatów: Przygotowanie tortu:  1. Pieczenie i nasączanie biszkoptu. 2. Żelka, chrupka i 2 kremy. 3. Tynkowanie. Przygotowanie dekoracji: 1. Barwienie masy cukrowej i wyrabianie. 2. Obkładanie masą cukrową dodatkowych…

Dowiedz się więcej »

Słodki stół w stylu glamour (z nowoczesnymi deserami)

17 października 2021/09:00 - 18 października 2021/12:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1200zł

Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂 Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie eleganckie desery z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem!             KURS PODZIELONY JEST NA 2 DNI : 17.10.2021 - niedziela- w godz 9-20 skupiamy się na pieczeniu, przygotowywaniu deserów 18.10.2021…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.