
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem…
Dowiedz się więcej »Torty weselne – składanie, dekorowanie, know-how
Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy! Praca w grupie 4- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3 To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. …
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. Warsztatowe menu: Monoporcje: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Praliny: earl grey malinowo-czekoladowe karmelowe…
Dowiedz się więcej »Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaertką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z krusoznką i nadzieniem z marakuji, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, makaroniki na…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…
Dowiedz się więcej »DRIP CAKE LOVE – TORT TYNKOWANY
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów: 1.…
Dowiedz się więcej »Wypieki
Zapraszamy wszystkich na nowe szkolenie Wypieki 2021, które poprowadzi dla Was Kamil Szulc. Na szkoleniu poznacie oraz nauczycie się jak przygotować klasyczne wypieki z nowoczesnym twistem. Francuskie klasyki i nie tylko, ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, sprawdźcie koniecznie pełen program! Atmosfera bez nadęcia, za to z pełną zajawką! Program szkolenia: Financiere orzech laskowy / palone masło/ karmel Magdalenka / cytryna / mak Brownie/ cookies / orzech ziemny Baba / marakuja / maliny Kouglof / czekolada/ pomarańcza Brioche tropezienne / kwiat pomarańczy / wanilia…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. Warsztatowe menu: Monoporcje: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Praliny: earl grey malinowo-czekoladowe karmelowe…
Dowiedz się więcej »Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaertką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z krusoznką i nadzieniem z marakuji, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, makaroniki na…
Dowiedz się więcej »Wegańskie torty i ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i żelką…
Dowiedz się więcej »Torty weselne – skłądanie, dekorowanie, know-how
Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy! Praca w grupie 4- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3 To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. …
Dowiedz się więcej »Tort w stylu angielskim (z masą cukrową) + figurka
Zapraszamy na warsztaty ze zdobienia tradycyjnego tortu w stylu angielskim czyli z masą cukrową 🙂 Poznacie wszystkie zasady dekorowania tortu masą cukrową oraz obkładania na 2 sposoby. Poznacie także podstawy malowania na torcie, zrobicie kwiat z papieru jadalnego i podstawową figurkę króliczka. Wdzięczna dekoracja pozwoli Wam na poznanie uniwersalnych i nowoczesnych technik zdobienia tortu na różne okazje. Kurs jest warsztatem z dekorowania, pracujecie na upieczonych i złożonych przez nas prawdziwych tortach. Jeśli chcesz się nauczyć piec, przekładać, przygotowywać kremy i…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. Warsztatowe menu: Monoporcje: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Praliny: earl grey malinowo-czekoladowe karmelowe…
Dowiedz się więcej »Piętrowy tort nowoczesny z makaronikami i kwiatem z czekolady
Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki. Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort do domu 🙂 Kurs jest poziomem podstawowym 🙂 Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 6-osobowej grupie. Przebieg warsztatów: Wstęp, know - how musowych tortów piętrowych. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.