
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem…
Dowiedz się więcej »Dwu-piętrowy tort w tynku i sugar sheet – NOWOŚĆ
Zapraszamy na nowe warsztaty cukiernicze z Martą! Tym razem każdy uczestnik postawi swój własny tort piętrowy! Jest to poziom średniozaawansowany, kierowany do osób, które pracowały już z kremem maślanym lub były na warsztatach "Drip cake love". Nauczycie się piec idealny biszkopt pod tort piętrowy, nasączać, komponować smaki i dekorować wg najnowszych trendów! Każdy wyrówna i otynkuje swój tort. Warsztaty będą się składać z dwóch etapów. Pierwszy - pieczenie idealnego biszkoptu, nasączanie, przekładanie oraz chłodzenie tortów. Drugi - praca z tynkiem,…
Dowiedz się więcej »Słodki stół w stylu glamour – przygotowanie słodkości, aranżacja
Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂 Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 9 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej polewie, duża…
Dowiedz się więcej »Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik…
Dowiedz się więcej »2-piętrowy tort w stylu angielskim (praca z masą cukrową)
Podczas warsztatów każdy uczestnik upiecze własny TORT PIĘTROWY, nauczy się go nasączać, przygotowywać kremy oraz łączyć smaki. Następnie każdy z Was złoży i udekoruje swój własny tort 2-piętrowy w stylu angielskim wraz z kwiatami, koronką, płatkami kwiatów w stylu ombre 🙂 Wykonana praca jest pracą na atrapie (I piętro) oraz prawdziwym torcie (II piętro) 🙂 Pozwoli to udoskonalić pracę z masą cukrową, praca na atrapie jest trudniejsza. Jest to poziom podstawowy. Kierowany do osób, które nie pracowały z masą cukrową lub…
Dowiedz się więcej »Tort ombre z isomaltem i figurką – NOWOŚĆ
Zapraszamy na nowy temat warsztatów z Martą! Każdy wykona swój własny tort według najnowszych technik i trendów. Użyjemy kilku mas cukrowych do obkładania i przygotowania ozdób na tort. Będziecie pracować na prawdziwy torcie, który zabierzecie ze sobą do domu. Wykonacie miseczkę z isomaltu, figurkę kotka i poznacie barwniki pudrowe oraz modne złoto lustrzane. Warsztaty są średniozaawansowane. Zapraszamy osoby, które były na warsztatach z tynkowania tortu ( u nas są to kursy: Drip cake love oraz 2-piętrowy tort z masą cukrową).…
Dowiedz się więcej »Fit słodkości, torty i ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć fit słodkości nie zapominając o smaku. Będzie pysznie, zdrowo i niekalorycznie! Każdy kocha słodycze ale nie każdy może sobie na nie bezkarnie pozwolić. Na warsztatach pokażemy Wam, że legalne słodkości istnieją!! Do tego wszystkiego nasze receptury są proste w wykonaniu, bogate w składniki odżywcze oraz o niskim indeksie glikemicznym 🙂 Poznacie zdrowe zamienniki cukru, rodzaje mąk bezglutenowych i domowe mleko roślinne. Nauczymy Was modyfikować te przepisy, abyście mogli upichcić coś dla wegan czy osób…
Dowiedz się więcej »Drip cake love
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. …
Dowiedz się więcej »Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Tort ombre z isomaltem i figurką – NOWOŚĆ
Zapraszamy na nowy temat warsztatów z Martą! Każdy wykona swój własny tort według najnowszych technik i trendów. Użyjemy kilku mas cukrowych do obkładania i przygotowania ozdób na tort. Będziecie pracować na prawdziwy torcie, który zabierzecie ze sobą do domu. Wykonacie miseczkę z isomaltu, figurkę kotka i poznacie barwniki pudrowe oraz modne złoto lustrzane. Warsztaty są średniozaawansowane. Zapraszamy osoby, które były na warsztatach z tynkowania tortu ( u nas są to kursy: Drip cake love oraz 2-piętrowy tort z masą cukrową).…
Dowiedz się więcej »Słodki stół w stylu glamour – przygotowanie słodkości, aranżacja
Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂 Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 9 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej polewie, duża…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.