
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? MENU WARSZTATOWE: TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – tynkowany, z wydrukiem jadalnym i kwiatami
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI I TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i każdy złoży swój torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata,…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA DLA NASTOLATKÓW (11-14 lat)
Zapraszamy na warsztaty z czekolady - tym razem NASTOLATKÓW, aby choć na chwilę oderwali się od codzienności i zatracili w naszym słodkim świecie z czekoladą! Zapraszamy w wieku 11-14 lat 🙂 Temperowanie czekolady, własna tabliczka i trufle, które zabierzesz ze sobą do domu 🙂 A oto program: Czekolada - co to jest temperowanie czekolady, metody temperowania w teorii i praktyce w zależności od rodzaju czekolady. Trufle w kolorowych pudrach i orzechach. Tabliczki czekolady z różnymi dodatkami. Prowadząca: Sylwia Halama Sylwia jest Mistrzynią Polski…
Dowiedz się więcej »KETO + FIT monoporcje i ciasta – od podstaw
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie można przegapić! Wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. ciastko czekoladowe z kremem czekoladowym 2. sernik z polewą czekoladową 80% 3 tarta migdałowa z gruszką karmelizowaną 4.trufle z ciecierzycy i suszoną żurawiną 5.jogurt /migdały /karambola Czyli…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY I BEZA
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE
Monoporcje z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji! Czym jest żelka, a czym compote? Jakie są różnice miedzy kremem angielskim a namelaką? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery! Zapraszamy, kurs od podstaw 🙂 Menu warsztatowe: 1. Mus z 70% czekolady / galaretka z wiśni / pieczony mus czekoladowy /chrupka z krystalizowanej czekolady z liofilizowaną wiśnią 2. Financiera pistacjowa / creme brulle z marakui…
Dowiedz się więcej »TORT PIĘTROWY OD PODSTAW
Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach Czyli solidna dawka wiedzy, doświadczenia i…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? MENU WARSZTATOWE: TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…
Dowiedz się więcej »TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY
Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów! Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.: kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki mascarpone/marakuja/porzeczka Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE OD PODSTAW – edycja letnia
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. BRZOSKWINIA - jogurt/ limonchello/ verbena/ brzoskwinia 2. MALINA - biała czekolada/ rabarbar/ malina 3. KOKOS - kokos/ trawa cytrynowa/ limonka/ wanilia 4. RÓŻOWA KULA z dekoracyjną przezroczystą galaretką- orzech laskowy/ karmel/ topinambur na sable orzechowym Prowadzący:…
Dowiedz się więcej »BABA PANETTONE I CIASTA ŚWIATA
Zapraszamy na przepyszną edycję warsztatów z baby panettone i ciast świata! Jesteśmy pewni, że te pozycje pokochacie równie mocno co inne tematy 🙂 Obiecujemy, że do tych receptur będziecie często wracać - bez znaczenia czy w domowym zaciszu czy aby urozmaicić ofertę 🙂 Poznajcie Dianę - finalistę 2. edycji Masterchefa - niebywale barwną i wesołą osobę 🙂 To będzie kolejna dawka pozytywnej energii! Warsztatowe menu: babka panettone strucel wiedeński red velvet miodownik szwarcwaldzki tort z wiśniami tiramisu Prowadząca: Diana…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY z wydrukiem jadalnym
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.