
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MONOPORCJE
Monoporcje z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji! Czym jest żelka, a czym compote? Jakie są różnice miedzy kremem angielskim a namelaką? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery! Zapraszamy, kurs od podstaw 🙂 Menu warsztatowe: 1. Mus z 70% czekolady / galaretka z wiśni / pieczony mus czekoladowy /chrupka z krystalizowanej czekolady z liofilizowaną wiśnią 2. Financiera pistacjowa / creme brulle z marakui…
Dowiedz się więcej »TORT PIĘTROWY OD PODSTAW
Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach Czyli solidna dawka wiedzy, doświadczenia i…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? MENU WARSZTATOWE: TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…
Dowiedz się więcej »TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY
Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów! Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.: kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki mascarpone/marakuja/porzeczka Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE OD PODSTAW – edycja letnia
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. BRZOSKWINIA - jogurt/ limonchello/ verbena/ brzoskwinia 2. MALINA - biała czekolada/ rabarbar/ malina 3. KOKOS - kokos/ trawa cytrynowa/ limonka/ wanilia 4. RÓŻOWA KULA z dekoracyjną przezroczystą galaretką- orzech laskowy/ karmel/ topinambur na sable orzechowym Prowadzący:…
Dowiedz się więcej »BABA PANETTONE I CIASTA ŚWIATA
Zapraszamy na przepyszną edycję warsztatów z baby panettone i ciast świata! Jesteśmy pewni, że te pozycje pokochacie równie mocno co inne tematy 🙂 Obiecujemy, że do tych receptur będziecie często wracać - bez znaczenia czy w domowym zaciszu czy aby urozmaicić ofertę 🙂 Poznajcie Dianę - finalistę 2. edycji Masterchefa - niebywale barwną i wesołą osobę 🙂 To będzie kolejna dawka pozytywnej energii! Warsztatowe menu: babka panettone strucel wiedeński red velvet miodownik szwarcwaldzki tort z wiśniami tiramisu Prowadząca: Diana…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY z wydrukiem jadalnym
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ – DESERY & ORGANIZACJA
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE 1.0 OD PODSTAW
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łączyć smaki? Czym i jak żelować? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem doświadczonego cukiernika! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1.Mus: jogurt-biała czekolada / compote truskawka-rabarar-bazylia / biszkopt waniliowy z malinami 2. Mus: palona biała czekolada z prażynką / namelaka baileys / karmel / biszkopt waniliowy / sable 3. Mus: czekoladowy z orzechem laskowym / namelaka biała…
Dowiedz się więcej »TORTY MUSOWE + PIETROWE od podstaw z Rafałem Gajownik
Torty musowe - inaczej nowoczesne. To ekslopzja smaków, struktur i możliwości! Łączenie smaków, różnice w pracy z substancjami żelującymi, komponowanie smaków, stawianie piętrowego tortu musowe oraz dekorowanie! Tego wszystkiego nauczycie się podczas całodniowych warsztatów z Rafałem! Warsztaty są od podstaw, serdecznie zapraszamy 🙂 Menu: Tort karmelowy z galaretką z marakui, krem brzoskwiniowy, migdałowy biszkopt Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką Tort waniliowy diplomat, żelka wiśniowa, pieczony mus czekoladowy z pomarańczą Prowadzący: Rafał Gajownik…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE 2.0 z Rafałem Gajownik
Monoporcje z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji! Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery! Zapraszamy! Kurs dla osób, które pracują z monoporcjami 🙂 Menu warsztatowe: 1. Mus z 70% czekolady / galaretka z wiśni / pieczony mus czekoladowy /chrupka z krystalizowanej czekolady z liofilizowaną wiśnią 2. Financiera pistacjowa / creme brulle z marakui / malinowy kompot / chrupka z ciasta bretońskiego 3. Mus…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA od A do Z – Mistrzowskie praliny, trufle, temperowanie
Zapraszamy na warsztaty z czekolady, aby dowiedzieć się co i jak z czekoladą! A oto program: Czekolada - co to jest temperowanie czekolady, metody temperowania w teorii i praktyce w zależności od rodzaju czekolady. Mistrzowskie praliny Sylwii - agrest i lemoniada - jak zaplanować produkcję oraz jak przygotować w warunkach domowych. Trufle w kolorowych pudrach i orzechach. Tabliczki czekolady z różnymi dodatkami. Dekoracje czekoladowe 3D jako dekoracje na tortach. Prowadząca: Sylwia Halama Sylwia jest Mistrzynią Polski 2024 na pralinę,…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? MENU WARSZTATOWE: TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…
Dowiedz się więcej »TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY
Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów! Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.: kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki mascarpone/marakuja/porzeczka Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.