
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
KAWIARNIANE CIASTA KROJONE + DESERY W SŁOIKU + FOOD COST
Kolejne warsztaty pod okiem Mistrza Cukiernictwa i jego wieloletniego doświadczenia! Receptury, które zostaną z Wami na długo, a części składowe pojawią się w innych Waszych pozycjach do oferty 🙂 Kurs od podstaw, bogatszy od innych o wyliczenie food cost 🙂 Warsztatowe menu: baba au rhum/ karmelizowane skórki limonki i cytryny/ ganache karmelowe z tymiankiem opera/ kawa/czekolada financier/ malina/ philadelphia/ syrop klonowy/ słony karmel/ pekan deser w słoiku: tapioka/ kokos/ tonka/ karmelizowane banany/ marakuja deser w słoiku: karmel/orzechy/czekolada magdalenki DEKORACJE Z…
Dowiedz się więcej »FIT + KETO monoporcje i ciasta – od podstaw
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie można przegapić! Wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. ciastko czekoladowe z kremem czekoladowym 2. sernik z polewą czekoladową 80% 3 tarta migdałowa z gruszką karmelizowaną 4.trufle z ciecierzycy i suszoną żurawiną 5.jogurt /migdały /karambola Czyli…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZA
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA DLA KAŻDEGO!
Zapraszamy na warsztaty z czekolady, aby choć na chwilę oderwać się od codzienności i zatracić w naszym słodkim świecie z czekoladą! Zapraszamy wszystkich od 14 roku życia 🙂 Każdy zatemperuje czekoladę, zrobi swoją tabliczkę i trufle, które zabierze ze sobą do domu 🙂 A oto program: Czekolada - co to jest temperowanie czekolady, metody temperowania w teorii i praktyce w zależności od rodzaju czekolady. Trufle w kolorowych pudrach i orzechach. Tabliczki czekolady z różnymi dodatkami. Czekolada "na patyku". Prowadząca: Sylwia…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – tynkowany, z wydrukiem jadalnym i kwiatami
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »TORTY MUSOWE / NOWOCZESNE
Zapraszamy na warsztaty - kurs cukierniczy z tworzenia tortów musowych o wspaniałych strukturach i niebywałych możliwościach! Żelki, chrupki, przekładki czy musy - eksplozja smaków i technik! Do tego wszelkie know-how jak postawić piętrowy tort musowy i zrobic dekoracje z czekolady 🙂 Kurs od podstaw, zapraszamy! Smaki tortów: malina / rabarbar wiśnia / amaretto jeżyny / szczaw Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik, wizjoner, twórca. Gość specjalny MasterChefa i Pytania na śniadanie. Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych lat więc wybór szkoły…
Dowiedz się więcej »CIASTA KAWIARNIANE
Kolejne warsztaty pod okiem Mistrza Cukiernictwa i jego wieloletniego doświadczenia! Receptury, które zostaną z Wami na długo, a części składowe pojawią się w innych Waszych pozycjach do oferty 🙂 Kurs od podstaw, bogatszy od innych o wyliczenie food cost 🙂 Warsztatowe menu: baba au rhum/ karmelizowane skórki limonki i cytryny/ ganache karmelowe z tymiankiem opera/ kawa/czekolada financier/ malina/ philadelphia/ syrop klonowy/ słony karmel/ pekan deser w słoiku: tapioka/ kokos/ tonka/ karmelizowane banany/ marakuja deser w słoiku: karmel/orzechy/czekolada magdalenki DEKORACJE Z…
Dowiedz się więcej »PRALINY I BATONY CZEKOLADOWE
Zapraszamy na warsztaty z czekolady, temperowania, tworzenia pralin i batonów 🙂 Wybitny cukiernik, świetne menu i przyjacielska atmosfera. Nie może Was zabraknąć! Pralina karmel-marakuja Pralina słony kokos-limonka Pralina czarna porzeczka Pralina mleczna czekolada z pastą miso Baton czekolaodwy z krystalizowaną czekoladą Baton malinowy z werbeną i chrupiącymi ciasteczkami Temperowanie i barwienie czekolady, korpusy pralin, batonów i nadzienia, które będą bazą do dalszego tworzenia smaków! Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo w połączeniu z tradycją. Lubię łączyć tradycyjne desery, ciasta z…
Dowiedz się więcej »CIASTA TRAVEL CAKE
Ciasta travel cake to wspaniała propozycja dla wszystkich osób, które szukają nowych smaków i inspiracji. Dla rodziny, siebie czy kawiarni. Idealne propozycje na słodki stół czy słodkich boxów. Wybitny cukiernik, świetne menu i procesy technologiczne. Zapraszamy, kurs od podstaw! Karpatka w nowej wersji z compote rabarbar-truskawka-czarny bez Brownie czekoladowe z orzechowym kremem namelaka Ciasto bananowe z cremeux bananowe z marakują, karmel z marakui, rocher z mlecznej czekolady Ciasto marchewkowe, kokosowy krem chantilly z solą, rocher z białej czekolady…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE OD PODSTAW – edycja letnia
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. BRZOSKWINIA - jogurt/ limonchello/ verbena/ brzoskwinia 2. MALINA - biała czekolada/ rabarbar/ malina 3. KOKOS - kokos/ trawa cytrynowa/ limonka/ wanilia 4. RÓŻOWA KULA z dekoracyjną przezroczystą galaretką- orzech laskowy/ karmel/ topinambur na sable orzechowym Prowadzący:…
Dowiedz się więcej »TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY I MAKARONIKI
Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów! Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.: kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki mascarpone/marakuja/porzeczka Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE
Monoporcje z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji! Czym jest żelka, a czym compote? Jakie są różnice miedzy kremem angielskim a namelaką? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery! Zapraszamy, kurs od podstaw 🙂 Menu warsztatowe: 1. Mus z 70% czekolady / galaretka z wiśni / pieczony mus czekoladowy /chrupka z krystalizowanej czekolady z liofilizowaną wiśnią 2. Financiera pistacjowa / creme brulle z marakui…
Dowiedz się więcej »DESERY RESTAURACYJNE – LATO
Jak stworzyć deser na talerzu, aby zachwycał nie tylko smakiem, ale też wyglądem? Jak komponować kolorystykę, struktury, jak przygotować się na "wydawkę", aby poszło to sprawnie i efektownie? Przy przygotowaniu deseru restauracyjnego, wykorzystamy różne techniki, do każdego deseru elementy tj.żele, pianki, dodatki będą przygotowane inną techniką. Podczas szkolenia, omówimy charakterystykę deseru restauracyjnego, czym jest, co powinno się w nim znajdować i jak powinien się komponować deser restauracyjny i dlaczego musi się wyróżniać z pośród innych dań. Omówimy również teoretycznie Patit…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ – desery od podstaw + umowa + know-how
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZA
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.