
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MONOPORCJE od podstaw – edycja letnia!
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 …
Dowiedz się więcej »TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY I MAKARONIKI
Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów! Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.: kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki mascarpone/marakuja/porzeczka Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…
Dowiedz się więcej »DESERY A’LA CARTE
NOWOŚĆ i kolejne niezwykłe warsztaty przed nami! Jeśli otwierasz kawiarnię, prowadzisz restaurację - to idealny kurs dla Ciebie lub Twojego zespołu 🙂 Czego nauczysz się razem z nami? 1.Techniki dekoracji deserów/ przygotowanie dodatków. 2. Przygotowanie deserków podstawowych. 3. Dekorowanie talerzy, użycie szablonów, sztuka polewania, wykorzystanie sosów, gąbek, tuli, ziemi jadalnej, galaretek, spodów, czekoladowych dodatków, innych dodatków. 4. Prezentacja technik prezentacji deserów: Ustawianie deserów na talerzu, dobieranie dodatków, kolorów i tekstur. MENU DESERY: 1. Brownie /ganasz czekoladowy/ słony karmel /chrupki…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i każdy złoży swój torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata,…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – tynkowany, zamszowany i z wydrukiem jadalnym
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »TORT 3D od podstaw – kebab
szczegóły pojawią się do 28/04
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier Praliny…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE OD PODSTAW – edycja letnia!
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. BRZOSKWINIA - jogurt/ limonchello/ verbena/ brzoskwinia 2. MALINA - biała czekolada/ rabarbar/ malina 3. KOKOS - kokos/ trawa cytrynowa/ limonka/ wanilia 4. RÓŻOWA KULA z dekoracyjną przezroczystą galaretką- orzech laskowy/ karmel/ topinambur na sable orzechowym Prowadzący:…
Dowiedz się więcej »KAWIARNIANE CIASTA KROJONE + DESERY W SŁOIKU + FOOD COST
Kolejne warsztaty pod okiem Mistrza Cukiernictwa i jego wieloletniego doświadczenia! Receptury, które zostaną z Wami na długo, a części składowe pojawią się w innych Waszych pozycjach do oferty 🙂 Kurs od podstaw, bogatszy od innych o wyliczenie food cost 🙂 Warsztatowe menu: baba au rhum/ karmelizowane skórki limonki i cytryny/ ganache karmelowe z tymiankiem opera/ kawa/czekolada financier/ malina/ philadelphia/ syrop klonowy/ słony karmel/ pekan deser w słoiku: tapioka/ kokos/ tonka/ karmelizowane banany/ marakuja deser w słoiku: karmel/orzechy/czekolada magdalenki DEKORACJE Z…
Dowiedz się więcej »FIT + KETO monoporcje i ciasta – od podstaw
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie można przegapić! Wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. ciastko czekoladowe z kremem czekoladowym 2. sernik z polewą czekoladową 80% 3 tarta migdałowa z gruszką karmelizowaną 4.trufle z ciecierzycy i suszoną żurawiną 5.jogurt /migdały /karambola Czyli…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZA
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA DLA KAŻDEGO!
Zapraszamy na warsztaty z czekolady, aby choć na chwilę oderwać się od codzienności i zatracić w naszym słodkim świecie z czekoladą! Zapraszamy wszystkich od 14 roku życia 🙂 Każdy zatemperuje czekoladę, zrobi swoją tabliczkę i trufle, które zabierze ze sobą do domu 🙂 A oto program: Czekolada - co to jest temperowanie czekolady, metody temperowania w teorii i praktyce w zależności od rodzaju czekolady. Trufle w kolorowych pudrach i orzechach. Tabliczki czekolady z różnymi dodatkami. Czekolada "na patyku". Prowadząca: Sylwia…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – tynkowany, z wydrukiem jadalnym i kwiatami
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »TORTY MUSOWE / NOWOCZESNE
Zapraszamy na warsztaty - kurs cukierniczy z tworzenia tortów musowych o wspaniałych strukturach i niebywałych możliwościach! Żelki, chrupki, przekładki czy musy - eksplozja smaków i technik! Do tego wszelkie know-how jak postawić piętrowy tort musowy i zrobic dekoracje z czekolady 🙂 Kurs od podstaw, zapraszamy! Smaki tortów: malina / rabarbar wiśnia / amaretto jeżyny / szczaw Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik, wizjoner, twórca. Gość specjalny MasterChefa i Pytania na śniadanie. Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych lat więc wybór szkoły…
Dowiedz się więcej »CIASTA KAWIARNIANE
Kolejne warsztaty pod okiem Mistrza Cukiernictwa i jego wieloletniego doświadczenia! Receptury, które zostaną z Wami na długo, a części składowe pojawią się w innych Waszych pozycjach do oferty 🙂 Kurs od podstaw, bogatszy od innych o wyliczenie food cost 🙂 Warsztatowe menu: baba au rhum/ karmelizowane skórki limonki i cytryny/ ganache karmelowe z tymiankiem opera/ kawa/czekolada financier/ malina/ philadelphia/ syrop klonowy/ słony karmel/ pekan deser w słoiku: tapioka/ kokos/ tonka/ karmelizowane banany/ marakuja deser w słoiku: karmel/orzechy/czekolada magdalenki DEKORACJE Z…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.