Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

kwiecień 2024

CZEKOLADA BEAN TO BAR- czyli od ziarna do tabliczki razem z Sopocką Manufakturą Czekolady!

27 kwietnia 2024/10:00 - 28 kwietnia 2024/17:30
3500zł

ABSOLUTNIE WYJĄTKOWE WYDARZENIE, które przygotowałam razem z Sopocką Manufakturą Czekolady! Wydarzenie odbędzie się w siedzibie firmy Sopocka Manufaktura Czekolady przy al. Niepodległości 702 w Sopocie. JEDYNE TAKIE WARSZTATY W POLSCE ! Warsztaty są od podstaw, więc dołącz do nas bez żadnych  obaw! Wspólnie zrobimy czekoladę od ziarna do tabliczki, a szczegółowe zagadnienia znajdują się poniżej 🙂     Czym jest czekolada bean to bar? Jakie są nuty smakowe w czekoladzie oraz czym B2B różnią się od czekolady przemysłowej? Jak rozpoznać dobrą…

Dowiedz się więcej »

PODSTAWY CUKIERNICTWA

27 kwietnia 2024/10:00 - 28 kwietnia 2024/17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1300zł

To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań  i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć?       Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier…

Dowiedz się więcej »
maj 2024

CZEKOLADA dla każdego!

3 maja 2024/16:00 - 20:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
500zł

  Zapraszamy na warsztaty z czekolady, aby choć na chwilę oderwać się od codzienności i zatracić w naszym słodkim świecie z czekoladą! Zapraszamy wszystkich od 14 roku życia 🙂 Każdy zatemperuje czekoladę, zrobi swoją tabliczkę i trufle, które zabierze ze sobą do domu 🙂 A oto program: Czekolada - co to jest temperowanie czekolady, metody temperowania w teorii i praktyce w zależności od rodzaju czekolady. Trufle w kolorowych pudrach i orzechach. Tabliczki czekolady z różnymi dodatkami. Czekolada "na patyku". Prowadząca:…

Dowiedz się więcej »

SERNIKI, TARTY, BEZA

4 maja 2024/09:00 - 18:30
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez -  są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂  Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…

Dowiedz się więcej »

TORT OD PODSTAW – tynkowany, zamszowany i z wydrukiem jadalnym

5 maja 2024/10:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

      Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…

Dowiedz się więcej »

TORT PIĘTROWY OD PODSTAW

6 maja 2024/09:00 - 18:30
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1300zł

Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić?  W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach Czyli solidna dawka wiedzy, doświadczenia i…

Dowiedz się więcej »

TORTY MUSOWE + piętrowe

9 maja 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
850zł

szczegóły pojawią się do 20/04

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE od podstaw – edycja letnia!

10 maja 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
850zł

Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂                                                                                       …

Dowiedz się więcej »

TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY I MAKARONIKI

11 maja 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów!     Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.:  kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki  mascarpone/marakuja/porzeczka  Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…

Dowiedz się więcej »

DESERY A’LA CARTE

13 maja 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1000zł

NOWOŚĆ i kolejne niezwykłe warsztaty przed nami! Jeśli otwierasz kawiarnię, prowadzisz restaurację - to idealny kurs dla Ciebie lub Twojego zespołu 🙂 Czego nauczysz się razem z nami? 1.Techniki dekoracji deserów/ przygotowanie dodatków. 2. Przygotowanie deserków podstawowych. 3. Dekorowanie talerzy, użycie szablonów, sztuka polewania, wykorzystanie sosów, gąbek, tuli, ziemi jadalnej, galaretek, spodów, czekoladowych dodatków, innych dodatków. 4. Prezentacja technik prezentacji deserów: Ustawianie deserów na talerzu, dobieranie dodatków, kolorów i tekstur.    MENU DESERY: 1. Brownie /ganasz czekoladowy/ słony karmel /chrupki…

Dowiedz się więcej »

MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY

18 maja 2024/09:30 - 17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
700zł

Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i każdy złoży swój torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata,…

Dowiedz się więcej »

TORT OD PODSTAW – tynkowany, zamszowany i z wydrukiem jadalnym

19 maja 2024/09:00 - 17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

      Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…

Dowiedz się więcej »

TORT 3D od podstaw – kebab

20 maja 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

szczegóły pojawią się do 28/04

Dowiedz się więcej »

PODSTAWY CUKIERNICTWA

25 maja 2024/10:00 - 26 maja 2024/17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1300zł

To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań  i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć?     Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier Praliny…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE OD PODSTAW – edycja letnia!

27 maja 2024/09:00 - 18:30
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
850zł

Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂    Warsztatowe menu: 1. BRZOSKWINIA - jogurt/ limonchello/ verbena/ brzoskwinia 2. MALINA - biała czekolada/ rabarbar/ malina 3. KOKOS - kokos/ trawa cytrynowa/ limonka/ wanilia 4. RÓŻOWA KULA z dekoracyjną przezroczystą galaretką- orzech laskowy/ karmel/ topinambur na sable orzechowym          Prowadzący:…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.