Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

MAKARONIKI I BEZY

25 lutego 2023/09:00 - 18:00

800zł

Serdecznie i słodko zapraszamy na temat, który był wyczekiwany przez wielu z Was 🙂  Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet. Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂 

Kurs jest od podstaw.

    Program warsztatów:
  • Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem
  • Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit pomarańczowe
  • Makaronik XXL w wersji monoporcji - namelaka z cynamonem, karmelizowane jabłka, pate fruit z pigwy 
  • Beza dakłas z praliną z orzecha laskowego, konfiturą malinową, kremem waniliowym infuzowany kawą i tonką
  • Beza pavlova exotic: beza francuska z kokosem, żelka egzotyczna, krem z białą czekoladą
Hej, jestem Magda 🙂  Od  zawsze kuchnia była moim ulubionym miejscem w domu, przede wszystkim uwielbiam tworzyć słodkości i dzielić się nimi z innymi. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie cukiernika. Uwielbiam francuski i hiszpański  styl, moją specjalnością są makaroniki, jednakże świetnie odnajduje się w każdej dziedzinie słodkiego świata cukierni. Jestem perfekcjonistką, przywiązuje bardzo dużą wagę do szczegółów oraz estetyki wykonania. Uwielbiam dzielić się swoją pasją z innymi, sprawia mi to wiele radości i dodaje skrzydeł.  Obecnie pracuje w Kaiser Patisserie, na stanowisku sous chef. W tym roku (2022) wraz z Kamilem Szulcem zdobyliśmy Mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru. Na szkoleniach przekaże Wam ogromną dawkę wiedzy na temat makaroników i bezy, poznacie różne techniki przygotowywania a także ciekawe kompozycje smakowe. 
   
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.

Szczegóły

Data:
25 lutego 2023
Czas:
09:00 - 18:00
Koszt:
800zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.