Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

MAKARONIKI I BEZY – nowy kurs! 🙂

grudzień 4/09:00 - 20:00

800zł

Serdecznie i słodko zapraszamy na nowy temat warsztatów w naszej Akademii!

Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet 🙂 

Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem 

i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂 

Kurs jest od podstaw.

   Program warsztatów:
  • Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem
  • Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit pomarańczowe
  • Makaronik waniliowy
  • Makaronik XXL w wersji monoporcji - namelaka z cynamonem, karmelizowane jabłka, pate fruit z pigwy 
  • Beza dakłas z praliną z orzecha laskowego, konfiturą malinową, kremem waniliowym infuzowany kawą i tonką
  • Pavlova w wersji monoporcji: beza francuska, konfitura truskawkowa z wodą z kwiatu pomarańczy z kremem mascarpone i  świeżymi owocami.
  • beza pavlova exotic: beza francuska z kokosem, żelka egzotyczna, krem z białą czekoladą
Hej, jestem Magda 🙂  Od  zawsze kuchnia była moim ulubionym miejscem w domu, przede wszystkim uwielbiam tworzyć słodkości i dzielić się nimi z innymi. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie cukiernika. Uwielbiam francuski i hiszpański  styl, moją specjalnością są makaroniki, jednakże świetnie odnajduje się w każdej dziedzinie słodkiego świata cukierni. Jestem perfekcjonistką, przywiązuje bardzo dużą wagę do szczegółów oraz estetyki wykonania. Uwielbiam dzielić się swoją pasją z innymi, sprawia mi to wiele radości i dodaje skrzydeł.  Obecnie pracuje w Kaiser Patisserie, na stanowisku sous chef. W tym roku (2022) wraz z Kamilem Szulcem zdobyliśmy mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru. Na szkoleniach przekaże Wam ogromną dawkę wiedzy na temat makaroników i bezy, poznacie różne techniki przygotowywania a także ciekawe kompozycje smakowe. 
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Ze względu na trzecią edycję kursu czas trwania może być krótszy lub wydłużyć się o 30 min. Smaki mogą ulec małej modyfikacji, ale zrobimy co możemy, aby każdy był zadowolony 🙂

Szczegóły

Data:
grudzień 4
Czas:
09:00 - 20:00
Koszt:
800zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.