![Ładowanie Wydarzenia](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- To event minęło.
MONOPORCJE
20 czerwca 2022/09:00 - 20:00
800złWydarzenie Nawigacja
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów!
Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!
Musy, żelki, compote, sable migdałowe, krem angielski, polewa lustrzana (mirror glaze) czy zamsz ( ten gotowy - który wybrać i ten samorobny). Powiemy wszystko! Kurs, tak jak pozostałe, jest od podstaw 🙂
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/279453730_2165408170288215_8483362650268844954_n-1024x768.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/279368134_677112526927355_5204381200483133416_n-1024x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/279491762_364058932341279_2853231633477115616_n-1024x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/279429893_4519897638111206_832766775832732718_n-1024x1024.jpg)
Przebieg warsztatów:
1. Wstęp do tematyki monoporcji:
omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji.
2. Pieczenie spodów, przygotowywanie nadzień i kremów.
3. Składanie monoporcji.
4. Przygotowywanie polew.
5. Przygotowanie zamszu i praca z kompresorem.
6. Dekorowanie, oblewanie, zamszowanie.
Warsztatowe menu:
1. mus mleczna czekolada / orzech laskowy / płynny słony karmel / chrupiąca czekoladowa polewa / czekoladowe ciasto
2. biała czekolada / krem angielski / tonka / karmel bananowy / polewa mirror glaze
3. mus philadelphia / compote mango-rokitnik / sable migdałowe / mirror glaze mango-marakuja
4. mus chałwa / żelka czerwona porzeczka / brownie migdałowe / zamsz czekoladowy / ażurowy wafelek
5. waniliowy mus na kefirze / confit wiśniowy / chrupiąca czekoladowa polewa
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2018/11/IMG_9275-1024x683.jpg)
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2017/08/katarzyna-767x1024.jpg)
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/279629772_520437436125377_2758682526796767810_n-768x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/279389911_669775440773962_4385110151732475441_n-768x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/279393892_890515755681980_609695719567799912_n-819x1024.jpg)
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.