- To event minęło.
MONOPORCJE FOREMKOWE (w polewie lustrzanej i zamszowane)
28 kwietnia 2023/09:00 - 19:00
800złWydarzenie Nawigacja
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu.
Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu.
Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy!
Kurs jest od podstaw 🙂
Program warsztatów:
1. Monoporcja biszkopt waniliowy/ diplomat pistacja/ truskawka i mięta/ żelka malina/ mus wanilia
dekoracja: zamsz
2. Monoporcja financier migdał z morelą/ mleczna czekolada z herbatą/ żelka brzoskwiniowa z likierem/ muz z zielonej herbaty z truskawką/
dekoracja: polewa mirror glaze
3. Monoporcja biszkopt migdałowy nasączony kawą z kardamonem/ pianka z kawy/ żelka kawa z amaretto/ mus śmietankowy z mascarpone/
dekoracja: zamsz samorobny
4. Monoporcja sponge czekoladowy/ konfitura jeżyna z kardamonem /ganache z mlecznej czekolady/ mus czekoladowy/
dekoracja: kakaowa polewa mirror glaze
Hej, Mam na imię Oleksandr!
Moja droga gastronomiczna zaczęła się w dzieciństwie, kiedy mogłem obserwować jak pracuje mój starszy brat. Już wtedy wiedziałem ze wybiorę tą ścieżkę. Czerpałem wiedzę z książek, szkoleń i spotkań. Skończyłem studia wyższe z technologii żywienia oraz dietetyki. To mi pomaga w mojej pracy lepiej rozumieć : produkt, proces i technologie. Cukiernictwem zajmuje się już ponad 10 lat. Miałem szanse pracować w najlepszychch hotelach i cukierniach Kijowa oraz Trójmiasta z najlepszymi zespołami i szefami, taki jak Fairmont Kyiv, Hilton Gdańsk, cukiernia UmAm czy Radisson Sopot. W ostatnim byłem na stanowisku chefa cukierni . Obecnie jestem zastępcą chefa cukierni Kaiser Patisserie. Bardzo lubię pracować z czekoladą. Robienie dekoracji, pralin, batoników i tabliczek sprawiają mi dużą frajdę. Lubię poznawać nowe smaki i tekstury , tworzyć desery talerzowe i wypiekać ciasta i chleby. Chętnie podzielę się z wami swoją wiedzą!
Na moich warsztatach z monoporcji i tortów nowoczesnych pokażę Wam jak przygotować klasyczne desery we współczesnym wykonaniu z dodatkiem nowych smaków. Serdecznie zapraszam!
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.