Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

Monoporcje i czekolada

Maj 30/09:00 - 20:00

700zł
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!
    
Przebieg warsztatów:
1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji.
Warsztatowe menu:
 
Monoporcje:
truskawka/jogurt/róża
biała czekolada/karmel/banan
philadelphia/czekolada/malina
malina/owoce leśne/migdał
orzech ziemny/wanilia/czekolada
Praliny:
earl grey
malinowo-czekoladowe
karmelowe
trufle z prażonym kokosem
oraz tabliczki czekoladowe 
2. Przygotowanie i wypiek spodów.
3. Produkcja kremów i musów oraz składanie deserów.
4. Wstęp do tematu pralin: omówienie form, składników, metod dekoracji i  produkcji.
5. Przygotowanie pralin i trufli.
6. Wykańczanie i dekoracja monoporcji.
7. Wykańczanie i dekoracja pralin i trufli.
        
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim  doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
 1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb   fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.

Szczegóły

Data:
Maj 30
Czas:
09:00 - 20:00
Koszt:
700zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.