- To event minęło.
Monoporcje i czekolada
3 października 2021/09:00 - 20:00
700złWydarzenie Nawigacja
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!
Przebieg warsztatów:
1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji.
Warsztatowe menu:
Monoporcje:
truskawka/jogurt/róża
biała czekolada/karmel/banan
philadelphia/czekolada/malina
malina/owoce leśne/migdał
orzech ziemny/wanilia/czekolada
Praliny:
earl grey
malinowo-czekoladowe
karmelowe
trufle z prażonym kokosem
oraz tabliczki czekoladowe
2. Przygotowanie i wypiek spodów.
3. Produkcja kremów i musów oraz składanie deserów.
4. Wstęp do tematu pralin: omówienie form, składników, metod dekoracji i produkcji.
5. Przygotowanie pralin i trufli.
6. Wykańczanie i dekoracja monoporcji.
7. Wykańczanie i dekoracja pralin i trufli.
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.