Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

MONOPORCJE od podstaw – NOWE MENU

luty 25/09:00 - 18:30

1000zł

Słodkie dzieła sztuki cukierniczej w nowej odsłonie! Spójrzcie na menu! Wszystko od podstaw 🙂

1. Czekolada/wiśnie /amaretto - deser musowy w polewie miiror glaze / lustrzanej 2. Tiramisu - deser na talerzu
3. Sacher /morele/czekolada  - 40 x 60 krojone monoporcje w polewie rocher
 
4. Tarta cytrynowa z małą zawartością cukru - na preparowanych zbożach
 
5. Orzech laskowy/karmel /masło kakaowe - deser musowy w  zamszu
 
6  Ptyś namaleka kokosowa - ciastko parzone
 
7  Paris Brest orzech laskowy - ciastko parzone

Prowadzący: Krzysztof Kopciński

Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych lat więc wybór szkoły cukierniczej był oczywistym efektem zamiłowania do kulinariów. Ukończył szkołę o profilu cukierniczym.

Pierwsze cenne doświadczenie zawodowe zdobywał już w czasie nauki praktykując w cukierni Stefana Górskiego na warszawskim Zaciszu. Po 5 latach został wieloletnim szefem cukierni w kultowej Kawiarni i Restauracji Nowy Świat. Później swoje umiejętności doskonalił za granicą. Po powrocie do kraju szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 do 2022 współpracował z Robertem Sową, w jego autorskiej restauracji N31.

Równolegle od 2012 r prowadzi warsztaty i szkolenia na terenie całej Polski pod własną marką osobistą, a tym razem także w naszej Akademii! 🙂

Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych lat więc wybór szkoły cukierniczej był oczywistym efektem zamiłowania do kulinariów. Ukończył szkołę o profilu cukierniczym.

Pierwsze cenne doświadczenie zawodowe zdobywał już w czasie nauki praktykując w cukierni Stefana Górskiego na warszawskim Zaciszu. Po 5 latach został wieloletnim szefem cukierni w kultowej Kawiarni i Restauracji Nowy Świat. Później swoje umiejętności doskonalił w za granicą. Po powrocie do kraju szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 do 2022 współpracował z Robertem Sową, w jego autorskiej restauracji N31.

Równolegle od 2012 r prowadzi warsztaty i szkolenia na terenie całej Polski pod własną marką osobistą.

Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.

Oprócz opracowywania i przygotowywania deserów bierze czynny udział w różnego rodzaju warsztatach kulinarnych w całej Polsce.

Współpracuje między innymi z międzynarodową szkołą kulinarną „Ashanti” oraz innymi, branżowymi firmami szkoleniowymi.

Jego zdaniem najważniejsze w zawodzie cukiernika to upór, ciężka praca a przede wszystkim pasja. Cukiernictwo jest dla niego nieustającym wyzwaniem i radością eksperymentowania. Tworzone przez niego desery zaskakują smakiem i formą w jakiej są podane. To prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej zamknięte w przeróżnych formach, spowite dymem czy też sporządzone w formie pianek. W swoich deserach wykorzystuje m.in. tajniki kuchni molekularnej oraz nowe technologie np. sous-vide.

Swoją wiedzą w zakresie przygotowywania deserów wspierał reprezentację juniorów Polski na Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu w 2014 roku z którego młodzi adepci przywieźli dwa brązowe medale. To był pierwszy taki sukces w historii startów polskiej drużyny.

Współpracuje z marką Bosch, Siemens i Gaggenau prowadząc tematyczne warsztaty cukiernicze oraz pokazy kulinarne.

Współautor „Księgi Szefów Kuchni” oraz autor deserów w „Kuchni Polskiej XXI wieku” Wojciecha Modesta Amaro .

Wykorzystując swoje doświadczenie zawodowe i nabyte umiejętności wspiera restauracje i cukiernie tworząc im nowatorskie menu deserowe.

W cukiernictwie fascynuje go łączenie różnych, wręcz przeciwstawnych smaków, oraz wzajemne przenikanie faktur od tych subtelnych i aksamitnych po zdecydowane i złożone w konsystencji. Kunsztem jest dla niego umiejętność skomponowania wyrafinowanego i zaskakującego w smaku deseru i zamknięcia go w ciekawej formie. Praca to jego pasja, którą od lat pielęgnuje, a swoją wiedzę stara się przekazywać następnym pokoleniom podczas prowadzonych pokazów i warsztatów.

Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.

Oprócz opracowywania i przygotowywania deserów bierze czynny udział w różnego rodzaju warsztatach kulinarnych w całej Polsce.

Współpracuje między innymi z międzynarodową szkołą kulinarną „Ashanti” oraz innymi, branżowymi firmami szkoleniowymi.

Jego zdaniem najważniejsze w zawodzie cukiernika to upór, ciężka praca a przede wszystkim pasja. Cukiernictwo jest dla niego nieustającym wyzwaniem i radością eksperymentowania. Tworzone przez niego desery zaskakują smakiem i formą w jakiej są podane. To prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej zamknięte w przeróżnych formach, spowite dymem czy też sporządzone w formie pianek. W swoich deserach wykorzystuje m.in. tajniki kuchni molekularnej oraz nowe technologie np. sous-vide.

Swoją wiedzą w zakresie przygotowywania deserów wspierał reprezentację juniorów Polski na Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu w 2014 roku z którego młodzi adepci przywieźli dwa brązowe medale. To był pierwszy taki sukces w historii startów polskiej drużyny.

Współpracuje z marką Bosch, Siemens i Gaggenau prowadząc tematyczne warsztaty cukiernicze oraz pokazy kulinarne.

Współautor „Księgi Szefów Kuchni” oraz autor deserów w „Kuchni Polskiej XXI wieku” Wojciecha Modesta Amaro .

Wykorzystując swoje doświadczenie zawodowe i nabyte umiejętności wspiera restauracje i cukiernie tworząc im nowatorskie menu deserowe.

W cukiernictwie fascynuje go łączenie różnych, wręcz przeciwstawnych smaków, oraz wzajemne przenikanie faktur od tych subtelnych i aksamitnych po zdecydowane i złożone w konsystencji. Kunsztem jest dla niego umiejętność skomponowania wyrafinowanego i zaskakującego w smaku deseru i zamknięcia go w ciekawej formie. Praca to jego pasja, którą od lat pielęgnuje, a swoją wiedzę stara się przekazywać następnym pokoleniom podczas prowadzonych pokazów i warsztatów.

Jak się zapisać na warsztaty?

Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:

*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.

Szczegóły

Data:
luty 25
Czas:
09:00 - 18:30
Koszt:
1000zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.