« All Wydarzenia
MONOPORCJE od podstaw
maj 17/09:00 - 18:00
1200zł
Marzysz o własnoręcznie zrobionych monoporcjach, ale obawiasz się, że tworzenie takich
deserów będzie dla Ciebie za trudne?
A może chcesz doszkolić się z techniki składania?
Potrzebujesz poznać zakres działania i różnice substancji żelujących (żelatyny, pektyny NH, agaru)?
Nie wiesz czy możesz i czym możesz zastąpić składniki?
A może ciekawią Cię idealne połączenia smakowe i przechowywanie po wykonaniu?
Na wszystkie te oraz inne pytania odpowiemy na Naszym kursie “Monoporcje od podstaw”, na które Cię serdecznie zapraszamy!
Dowiesz się wielu cennych informacji.
Jeśli zaczynasz swoją przygodę z cukiernictwem, chcesz podnieść kwalifikacje zawodowe,
rozwijasz swoją pasję lub po prostu - chcesz oderwać się od codzienności i miło spędzić czas - zapraszamy!
JESTEŚMY DLA KAŻDEGO!
I pamiętaj- nie ma głupich pytań!
Jesteśmy tu dla Ciebie 🙂
TRENER: Izabela Komor-Augustjańska
Co-owner i Pastry Chef Akademii Sztuki Cukierniczej oraz kawiarni "MaliNova".
Cukiernik od ponad 10 lat, pasjonatka cukiernictwa i finalistka m.in Mistrzostw Polski w deserze Expo Sweet 2024.
MENU WARSZTATOWE:
▪ mus marakuja / compote brzoskwinia-mango-limonka / biszkopt kokosowy
▪ mus palona czekolada / karmelizowane banany-wanilia / prażynka kawa / brownie
▪ mus jogurtowy / namelaka baileys / żelka truskawka-malina-bazylia / prażynka malina / biszkopt waniliowy
Dekoracje:
NAUCZYSZ SIĘ PRZYGOTOWYWAĆ:
ZAMSZ I CZARNĄ POLEWĘ BEZ BARNIKÓW
Dzięki swojej kreatywności i podstawowej wiedzy możesz stworzyć różne formy, kolory, smaki i dekoracje, które zachwycą zarówno na spotkaniach rodzinnych jak i w
cukierniczej witrynie.
Termin: 17.05 / godz.: 09:00-18:00
Miejsce: Paderewskiego 8, 83-200 Starogard Gdański
(Rynek - w weekendy parking bezpłatny)
JAK ZAPISAĆ SIĘ NA WARSZTATY?
▪wiadomość na FB: fb.
▪e-mail: biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
▪możesz zadzwonić lub napisać SMS: 696-221-581
▪IG: akademia_sztuki_cukierniczej
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz receptury.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas
warsztatów.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Ilość miejsc ograniczona.
KOSZT: 1200 zł
Możliwość rozłożenia na raty 0%