- To event minęło.
Piętrowy tort musowy z makaronikami i kwiatem z czekolady
6 września 2021/08:00 - 20:00
1200złWydarzenie Nawigacja
Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki.
Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort do domu 🙂
Kurs jest poziomem podstawowym 🙂
Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 6-osobowej grupie.
Przebieg warsztatów:
- Wstęp, know - how musowych tortów piętrowych.
- Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych.
- Przygotowanie tortów. Każdy przygotuje swoje 2 torty o 2 smakach: - mus mleczna czekolada, chałwa, wiśnia oraz czarny bez oraz - mus pistacjowy, truskawka, limonka
- Dekorowanie tortów, przygotowanie kwiatów oraz drobnych dekoracji uzupełniających (makaroniki, kulki czekoladowe, kwiat z czekolady).
- Wręczenie Certyfikatów.
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona - grupa maksymalnie 6-osobowa.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.