Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Piętrowy tort w stylu angielskim (z masą cukrową)

11 października 2020/09:30 - 18:30

700zł
Zapraszamy na warsztaty ze zdobienia tradycyjnego tortu w stylu angielskim czyli z masą cukrową 🙂 
Poznacie wszystkie zasady dekorowania tortu masą cukrową oraz obkładania na 2 sposoby. Zrobicie dekoracje z isomaltu, poznacie podstawy malowania na torcie, zrobicie kwiat z papieru jadalnego i dekoracje 3D przy użyciu atrap (baloniki).
Wdzięczna dekoracja pozwoli Wam na poznanie uniwersalnych i nowoczesnych technik zdobienia tortu na różne okazje.
Kurs jest warsztatem z dekorowania, pracujecie na upieczonych i złożonych przez nas prawdziwych tortach.
Jeśli chcesz się nauczyć piec, przekładać, przygotowywać kremy i perfekcyjnie tynkować, zapraszamy w pierwszej kolejności na kurs "Drip cake love".
Każdy uczestnik ozdobi swój tort i zabierze go w całości do domu.
Przebieg warsztatów:
1. Przedstawienie technik i tajemnic masy cukrowej.
2. Wyrabianie masy do idealnej konsystencji, wałkowanie i obkładanie tortu na 2 sposoby - tradycyjny oraz panelowy.
3. Podstawy malowania, omówienie barwników i technik.
4. Podstawy pracy z papierem waflowym - tworzeie kwiatów.
5. Praca z isomaltem - barwienie, formowanie.
6. Stawianie tortu piętrowego i aranżacja dekoracji
Warsztaty poprowadzi Marta Rietz - współzałożycielka Akademii Sztuki Cukierniczej oraz pracowni wypieków artystycznych "Słodkości Marty i Izy", weganka i propagatorka zdrowego stylu życia od 12 lat.
Zdobywczyni srebrnego wyróżnienia za "tort okolicznościowy" Cake Festival Poland 2018  oraz "tort weselny" CFP 2017, brązowego wyróżnienia za "tort weselny" CFP 2016 oraz 2018.
Współautorka książki "Warzywna cukiernia Izy i Marty".
Słodki kitle uszyty przez www.rietzbakeshop.pl
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.

Szczegóły

Data:
11 października 2020
Czas:
09:30 - 18:30
Koszt:
700zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.