- To event minęło.
PODSTAWY CUKIERNICTWA
styczeń 13/10:00 - styczeń 14/17:00
1300złWydarzenie Nawigacja
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć?
Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem:
- Ciasto parzone
- Ciasto drożdżowe brioche
- Ciasto kruche w różnych odsłonach
- Ciasto financier
- Praliny orzechowe
- Idealnie kremowy sernik baskijski
- Podstawowe kremy cukiernicze: patisserie, diplomat, krem pralinowy, krem migdałowy
- Ganache ubijane, cremeux.
- Konfitury z użyciem różnych produktów żelujących
- Proste dekoracje z czekoladyHARMONOGRAM: sobota 10-18, niedziela 10-17
Hej, jestem Magda 🙂 Od zawsze kuchnia była moim ulubionym miejscem w domu, przede wszystkim uwielbiam tworzyć słodkości i dzielić się nimi z innymi. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie cukiernika. Uwielbiam francuski i hiszpański styl, moją specjalnością są makaroniki, jednakże świetnie odnajduje się w każdej dziedzinie słodkiego świata cukierni. Jestem perfekcjonistką, przywiązuje bardzo dużą wagę do szczegółów oraz estetyki wykonania. Uwielbiam dzielić się swoją pasją z innymi, sprawia mi to wiele radości i dodaje skrzydeł. Obecnie pracuje w Kaiser Patisserie, na stanowisku sous chef. W tym roku (2022) wraz z Kamilem Szulcem zdobyliśmy Mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru. Na szkoleniach przekaże Wam ogromną dawkę wiedzy na temat makaroników i bezy, poznacie różne techniki przygotowywania a także ciekawe kompozycje smakowe.
Jak się zapisać na warsztaty?Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.plJeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.Ilość miejsc ograniczona.Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.